To je to što me zanima!

Stočari očajni, prisiljeni su svoje farme zatvoriti: 'Bojim se da ću stoku morati dati u klaonicu...'

Hrvatska je najgora po otkupnoj cijeni mlijeka u EU. Pada nam proizvodnja u i u svinjogojstvu, peradarstvu, pa čak i ovčarstvu...
Vidi originalni članak

Poljoprivredom, odnosno proizvodnjom mlijeka bavim se otkako znam za sebe. Moji su uvijek kod kuće imali tridesetak muzilica. Kad sam ovdje napravio farmu, bilo je to 2006., krenuo sam s pedesetak krava. Tjerao me je život i morao sam povećavati broj muznih grla, da bih danas došao do 230 muzilica. Smatram da sam za sada najveći proizvođač mlijeka, lani sam predao oko 2,2 milijuna litara mlijeka, odnosno dnevno predajem oko 6000 litara. No kako se u ovoj oblasti, kao i u svim drugim granama poljoprivrede, stanje pogoršava, razmišljam da u lipnju ove godine dam krave na klanje i prestanem se baviti ovim. Trenutačno smo na pozitivnoj nuli, što znači da uspijevamo pokriti troškove hrane, isplatiti ‘plaćice’ za sve nas koji radimo, a to su uglavnom članovi obitelji, imamo samo jednog radnika izvana, platimo državi što je njihovo i kad podvučem crtu, dobije se jedna velika ‘pozitivna nula’. Ako se nastavi ovako s povećanjem troškova, nismo spremni ići u gubitak. Poklat ćemo krave i prodati meso u Crnu Goru i na Kosovo, rekao je Josip Zdunić, farmer iz Divoševaca na istoku Brodsko-posavske županije.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • 20.04.2022.

    Ova vlast brine i vodi računa isključivo o sebi i svojima. Svi drugi su im nebitni što se vrlo jasno vidi u svakom segmentu zivljenja, rada, poslovanja…..

  • ivan lantran 20.04.2022.

    Nije moguće da samo Hrvatsko mlijeko je najbolje ..kao što biva lakše uvest jeftinije..nego proizvodit skuplje,pa se na kraju nema kome prodat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare