To je to što me zanima!

Stomatologinja Mateja krenula je s radom: ‘Puno je izazovnije’

Stomatologinja Mateja Zaher Švarc danas je krenula s radom i kaže kako je bilo puno izazovnije nego prije epidemije, ali su se i kolege i pacijenti prilagodili i dobro snašli
Vidi originalni članak

Stomatologinja Mateja Zaher Švarc jako je zadovoljna s prvim radnim danom.

- Dan je bio uspješan. Dan je započeo dezinfekcijom ordinacije i pribora i prozračivanjem prostorije. Broj pacijenata je bio manji nego uobičajeno da bismo mogli osigurati i prilagoditi prostor i opremu između svakog termina pacijenta. Ono što je drugačije, koristili smo vizire što inače ne moramo, a osim klasične zaštitne odjeće, maske i naočala koristili smo i zaštitni ogrtač, rekla je 

Prethodnih tjedana stomatolozi su bili u svojim ordinacijama, ali nisu mogli primiti pacijente već su s njima komunicirali telefonom ili mailovima te savjetima ili prepisivanjem recepata nastojali riješiti probleme da se ne bi stvarali redovi u dežurnim ordinacijama.

One su radile za hitne slučajeve.

POGLEDAJTE LIVE VIDEO:

 

Mateja kaže kako im telefon ne prestaje zvoniti, ali su pacijenti jako strpljivi pa im zahvaljuje na strpljenju. Kaže kako često zovu roditelji zbog djece, a posjete starijih ljudi koji spadaju pod rizičnu skupinu pokušavaju odgoditi ukoliko se ne radi o akutnom stanju. 

Mateja očekuje kako će se čekanja u narednom periodu povećati, ali sigurnost pacijenata mora biti na prvom mjestu. Naime, stomatologinja kaže kako su stomatolozi u izravnom kontaktu sa usnom šupljinom i aerosolima koji se lako mogu proširiti ordinacijom zbog rotirajućih alata koje koriste pa tako i pri dezinfekciji u ordinacijama moraju biti pažljiviji.

Svi budući pacijenti prije dolaska moraju nazvati stomatologa kako bi dogovorili termin prilikom čega će ih doktor ispitati jesu li boravili u inozemstvu ili bili u doticaju sa zaraženim i postaviti anamnezu. Prilikom dolaska mjerit će se temperatura pacijentima i ukoliko je u fiziološkim granicama pacijent može u ordinaciju. 

Za više informacija iz prve ruke pogledjate razgovor sa stomatologinjom. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Judita👥 05.05.2020.

    A bokte...nije im lako

Komentiraj...
Vidi sve komentare