To je to što me zanima!

Stoper skoro ubio vozača i ukrao mu automobil BMW

Nepoznati stoper zamolio je Branka Silića (48) da ga poveze. Predstavio se kao poljski turist, a kad su krenuli napao ga je i pokušao ga zaklati nožem
Vidi originalni članak

Šibenčanin Branko Silić (48) umalo je platio glavom svoju želju da ne putuje sam. U petak oko 13.20 sati na Jadranskoj magistrali u Grebaštici ukrcao je nepoznatog mladića koji je stopirao s ruksakom na leđima i ribičkim štapom.
- Sreli smo se ispred dućana u Grebaštici, do kud je stopera doveo moj poznanik. Držao je u ruci autokartu i pitao me gdje se nalazimo. Ne stajem inače autostoperima, ali ovaj me zatekao vani, na nogama i bio je vrlo pristojan i fin. Zbog toga sam ga pristao povesti - priča Branko. Budući da Branko ima američke tablice, stoper je započeo komunikaciju na engleskom jeziku.
- Pričao mi je o tome kako je iz Poljske i da autostopom putuje Europom. Kazao je da se uputio prema Grčkoj i ništa mi nije bilo sumnjivo - nastavio je Branko. Nakon nekoliko kilometara mladić je izvadio nož i nasrnuo na vozača. Pohrvali su se i Branko je zaradio ubod u prsa.
- Ne, nije me htio samo prestrašiti. Napao je da ubije, ali srećom nije uspio. Otvorio sam vrata, izašao i prepustio mu automobil - dodaje Silić. Za ukradenim BMW-om odmah je krenulo 20 policajca koji su pregledali sve snimke s benzinskih postaja, banaka i trgovina koje imaju videonadzor. Prepoznali su ga na snimkama sigurnosnih kamera trgovačkog centra Dalmare. Glasnogovornica PU Šibensko-kninske kaže da se stoper svom dobročinitelju predstavio se kao turist iz Poljske, ali da može biti i Hrvat koji je krenuo s komunikacijom na engleskom jer je BMW imao registarske oznake SAD-a. Iako su ozljede Branka Silića okrakterizirane kao lakše, protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava za pokušaj ubojstva.



 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Ćofi 13.10.2007.

    Ja bi mu preporučio da odma promjeni tablice... :)

  • mats1 13.10.2007.

    treba mu jeat mater

  • piziona 13.10.2007.

    treba mu dobru dozu dati batina i onda fino osudit na 3godine zatvora i ja mislim da bi pravda bila zadovoljena psihički bolesnik nije jer perfektno govori strani jezik tako da to pada u vodu svjesno je napao što znači pokušaj ubojstva i naravno koristoljubje...3 godine ja mislim da je to onako najmanja kazna...

Komentiraj...
Vidi sve komentare