To je to što me zanima!

Strabag od HAC-a traži 24 mil. kn odštete jer ne može graditi

Prema optužbama iz autrijske građavinske tvrtke, HAC nije otkupio zemljišta i osigurao sredstva za gradnju pa Strabag ne može raditi i zato trpi veliku štetu
Vidi originalni članak

Austrijska tvrtka Strabag od HAC-a traži odštetu zbog neispunjenih uvjeta koje im nisu osigurali za izvođenje radova na Podravskom ipsilonu, piše Večernji list. Tvrtke su ugovor potpisale 2009., a projekt je trebao biti gotov u jesen 2010. Večernji je u posjedu prepiske koja pokazuje da su svečanosti otvaranja radova korištena u predizbornim kampanjama jer Strabag zbog neotkupljenih zemljišta i neosiguranog novca ne može odraditi svoj posao izgradnje ceste, nadvožnjaka i mostova. Strabag zato trpi štetu te od HAC-a traži 24,3 mil. kn. Iz HAC-a se brane argumentima kako Austrijanci nisu dostavili vremenski plan i tijek novca za posao te smatraju kako Strabag nije ispunio svoje obveze. U austrijskoj tvrtki još ne planiraju podići tužbu, a HAC na upite novinara nije odgovorio. 

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 5

  • wozzie 16.06.2011.

    a šta će to njima HAC dati??pa sav novac su kalmeta i njegova HDZ bagra ukrali!na kraju ćemo opet mi stoka sitnog zuba plaćati grijehe HDZ!

  • mućak 16.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 4 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • borivoje 16.06.2011.

    Več viđeno po stoti puta Hrvatski građevinari mahom propadaju a poslove dobivaju stranci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare