To je to što me zanima!

Stradao u lovu: HGSS i vojska izvukli su muškarca iz šume

Lovac (32) krenuo je jutros u lov s dva prijatelja na području između Planog i Labina kod Trogira. Ozlijedio je nogu i pozvao prijatelje u pomoć. Da ga izvuku, morali su pozvati helikopter
Vidi originalni članak

Munjevito i uspješno završena je akcija spašavanja I. B. (37), lovca iz Kaštela koji je u utorak ujutro ozlijeđen na nepristupačnom predjelu između Planog i Labina. 
Muškarac je s teškom ozljedom noge prebačen u splitsku bolnicu helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je angažiran na izvlačenju lovca. U akciji je sudjelovalo više od 20 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, što u helikopteru, što na terenu. 

- Imali smo zemaljske snage na terenu koje su došle do muškarca i imobilizirali ga. Predio Kozarica je izuzetno težak, izvlačenje zemaljskim putem bi trajalo jako dugo jer nema staza, ničega, i bilo bi potrebno još GSS-ovaca, tako je podignut helikopter iz baze u Divuljama. Akcija je prošla bez većih problema, a zahvaljujemo HŽ-u na susretljivosti jer su zaustavili promet prugom tijekom akcije - doznajemo od pripadnika HGSS-a koji su izašli na teren. 

Muškarac je inače krenuo u lov s dvojicom prijatelja na dan Sv. Stjepana. Srećom je imao mobitel pa je nakon nezgode, oko 10.30 sati, alarmirao prijatelje.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • XMan_3 27.12.2017.

    Baš šteta :(

  • 26.12.2017.

    Zar nije lovostaj za bozične blagdane???

  • ivan48hr 26.12.2017.

    za svaku budalu zovu helikopter

Komentiraj...
Vidi sve komentare