To je to što me zanima!

Strah od terorizma: Otkazana predstava ipak u Kuparima?

Uprava bi željela odigrati predstavu 'Elementarne čestice' Michela Houellebecqa u sklopu programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara kako je prvotno i najavljivano
Vidi originalni članak

Uprava Igara bi željela odigrati predstavu 'Elementarne čestice' Michela Houellebecqa u sklopu programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara kako je prvotno i najavljivano, no prvo moramo dobiti dobiti potvrdu Ministarstva unutarnjih poslova da će sigurnosno osigurati izvođenje predstave te ispitati sve pravne aspekte slučaja, pa i to tko snosi kaznenu odgovornost u slučaju i najmanjeg incidenta. 

Vodstvo će odluku donijeti konzilijarno s članovima Festivalskog i Upravnog vijeća Igara u što kraćem roku, stoji u današnjen priopćenju Dubrovačkih ljetnih igara.

Podsjetimo, ranije je objavljeno da predstava neće biti prikazana zbog straha od terorizma. Naime, Županija dubrovačko-neretvanska zatražila je procjenu rizika jer župan Nikola Dobroslavić smatra da su djela pisca Houellebecqa usmjerena protiv muslimana. 

Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara kaže da predstava nema veze s vjerskim osjećajima, ipak poštovat će odluku Ministarstva unutarnjih poslova koji je predstavu zabranio.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Sonador 19.05.2015.

    Umjetnost i sloboda izražavanja nikada ne smiju biti podređeni mediokritetima.

  • ZelenaHrvatska 19.05.2015.

    stvarno ne mogu da vjerujem da je netko toliko uporan i da želi da nas uništi,jebala vas ta pretstava,treba da se nadje neki bolesni ekstremist i napravi neki teroristički cin u Dubrovniku i sta onda,onda bi sve te koji zagovaraju tu pretstavu pobio! netko stvarno izaziva vraga samo ne znam zašto?

  • colonelo 19.05.2015.

    ... samo bi nam trebala neka bomba zbog dezorijentiranih likova koji se sprdaju sa vjerom i vjernicima ... sve ćemo to nakon izbora "počistiti" sa domovinske kulturne scene ... Jasen Mesić već ima plan gotov plan operacije "Od starta čisto" ... strava ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare