To je to što me zanima!

Štrajk ide dalje: Većina članova sindikata odbila ponudu Vlade

Ovakvom rezultatu presudili su, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, službenici i namještenici velikih sudova
Vidi originalni članak

Vladina ponuda za prekid štrajka pala je u vodu - većina pravosudnih službenika i namještenika bila je protiv, piše Jutarnji list. Glasovi se prebrojavaju u sjedištu Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, a konačni rezultati izjašnjavanja bit će objavljeni kasno popodne.

Ovakvom rezultatu presudili su, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, službenici i namještenici velikih sudova.

Podsjetimo, Vlada je pravosudnim službenicima i namještenicima jučer poslala pisanu ponudu da će im u prvom koraku odmah, na plaću za srpanj isplatiti dodatak od 12 posto, a kao drugi korak da će ih na jesen uključiti u razgovore o Uredbi kojom će se definirati plaće pravosudnih službenika i namještenika koju će primati od početka iduće godine kad bi na snagu trebao stupiti jedinstveni sustav obračuna plaća u državnim i javnim službama. Vlada svojoj u ponudi jamči i da će, prekinu li pravosudni službenici štrajk, povući svoju raniju odluku o neplaćanju za vrijeme provedeno u štrajku.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 03041 26.07.2023.

    Ovaj Članak je lažan jer imae novi da prihvačate ponudu. Od 47 sudova, njih 25 je bilo za prihvaćanje. I kako ste napisali u drugom članku malo više od 50% članova. Manji sudovi bi radili

  • metalica22 26.07.2023.

    Ja im nebi dizo place ,neodgovorni su na poslu i pola je uhljeba

  • Kenny 26.07.2023.

    njima treba poslat inspekciju da se vidi koliko su završili predmeta do štrajka jer je ovo hrpa neradnika pod hitno svima dati otkaze !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare