To je to što me zanima!

Štrajk talijanskih radnika zbog korone: 'Nismo meso za klanje'

Službenici tvornica rad u ovim kriznim uvjetima opravdavaju time da su povezane s nalozima za kazne ukoliko dođe do poteškoća te da zbog toga ne mogu zaustaviti proizvodnju
Vidi originalni članak

Odluka da se u Italiji zatvore trgovine i poduzeća, ali da se ostave tvornice i proizvodne djelatnosti otvorene stvara snažne posljedice. Talijanski mediji izvještavaju o spontanim štrajkovima od Brescie do Mantue. Sindikati su u pripravnosti, najvažnija je razina sigurnosti stanovništva. 

U tvornici Fiom su na novu odluku reagirali oštrom napomenom koja kreće od potrebe zaštite rada radnika do zaštite zdravlja. Glavna tajnica Francesca Re David izjavila je: 

- Nedostatak mjera i inicijativa usmjerenih na zaštitu radnika koji će jamčiti ekonomsku stabilnost zemlje u uvjetima ozbiljne, izvanredne situacije je neprihvatljiva. Pozivam vladu da hitno pozove na sučeljavanje kako bi se riješila pitanja izvanredne situacije radnika. 

PRATITE UŽIVO Grafikon korone u Italiji: Evo kako se kreće broj zaraženih

Zbog toga Fiom traži da se odmah mobiliziraju inicijative usmjerene na provjeru da se radnicima jamče zdravstveni i sigurnosni uvjeriti te da se postupno planira smanjenje proizvodnje.

U međuvremenu, unutar cijele države pristižu izvještaji o radnicima koji se žale na slabu pažnju poslodavaca. Osam sati štrajka najavljeno je u Ast Terni, a kreće u subotu za svaku smjenu od 6. do 13. ožujka izravne i srodne aktivnosti. Znak protesta firmi zbog neuspjeha tvrtke da usvoji mjere sigurnosti smatraju se pogodnim za zadržavanje korona virusa. 

SLIKE SVE GOVORE Talijanske medicinske sestre izgaraju od posla: Umorne smo

- Nemoguće je poštivati pravila, ne možete raditi ovaj posao jer se nalazite na udaljenosti od jednog metra. Bilo bi bolje zatvoriti sve, Ovaj virus je preuzeo sve i ne osjećamo se zaštićenima - rekao je jedan od radnika talijanskim medijima. 

Na području Brescie održali su se spontani štrajkovi u tvornicama koje nisu zatvorile proizvodnju. 

- Mi nismo meso za klanje - rekli su radnici nekih tvrtki.

Službenici tvornica rad u ovim kriznim uvjetima opravdavaju time da su povezane s nalozima za kazne ukoliko dođe do poteškoća te da zbog toga ne mogu zaustaviti proizvodnju. Tajnica CGIL-a Brescia rekla je: 

- Naš cilj je da dobijemo mogućnost smanjenja radnih sati kako bi se radnicima osigurala sigurnost. 

UŽIVO: 12.000 OBOLJELIH Stanje u talijanskim gradovima na web kamerama: Ulice puste

Ostale tvrtke brane se da su provele niz mjera kako bi suzbili rizik od zaraze. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • branimir220250 13.03.2020.

    Bit če kinomatografija bogatija za tisuće filmova na temu corone. Ovo razdoblje zadigurno če biti podjeljeno na prije i poslje corona virusa😎😎😎❌

  • Blackstarxx 13.03.2020.

    Tko preživi pričat će.

Komentiraj...
Vidi sve komentare