Obavijesti

News

Komentari 34

Grafikon korone u Italiji: Evo kako se kreće broj zaraženih

Grafikon korone u Italiji: Evo kako se kreće broj  zaraženih
1

Talijani se bore s najtežom epidemijom koronavirusa nakon Kine.Prema posljednjim podacima, u Italiji je zaraženo 15.113 ljudi, a umrlo ih je 1016. Uživo pratite kako i gdje raste broj zaraženih u susjednoj Italiji

VIDEO

Talijani su se u četvrtak probudili s najstrožim ograničenjima dosad, nakon što je premijer Giuseppe Conte sinoć objavio nove, drakonske mjere za suzbijanje koronavirusa. 

Italija se bori s najtežom epidemijom koronavirusa nakon Kine. Prema posljednjim podacima, u Italiji je zaraženo 15.113 ljudi, a umrlo ih je 1016. Talijanski dnevnik Corriere Della Sera napravio je grafiku uz koju uživo možete pratiti kako i gdje raste broj zaraženih u susjednoj nam zemlji (kliknite na SLIKU).

Od danas su zatvoreni sve prodavaonice osim ljekarni, trgovina s hranom i kioska s novinama i osnovnim potrepštinama.

Kafići i restorani, kojima je do sada bilo dozvoljeno da rade tijekom dana, od sada se mogu baviti samo dostavom hrane, a iznimke su zračne luke te željeznički i autobusni kolodvori. Također će raditi i banke i poštanski uredi.

Horor let iz Italije: Štitili se od korona virusa čim god su stigli
Horor let iz Italije:  Štitili se od korona virusa čim god su stigli

Pekarnice u Rimu su se u četvrtak ujutro otvorile kako bi prodale kruh, mlijeko i peciva. Jedan od prodavača je rekao da nije bilo većih gužvi u odnosu na dan ranije. Na ulicama Vječnog Grada prometuje javni prijevoz, a viđena je tek nekolicina automobila.

U Genovi je promet također rijedak. Ispred dućana u redu čeka nekolicina ljudi udaljeni jedni od drugih znatno više od jednog metra.

La Repubblica je danas izašla s naslovnicom "Italija zatvorena".

Simptomi se javljaju nakon pet dana: Evo što korona radi tijelu
Simptomi se javljaju nakon pet dana: Evo što korona radi tijelu

U srijedu navečer premijer Conte je upozorio svoje sugrađane da rezultate novih mjera u borbi protiv koronavirusa ne očekuju preko noći, nego tek za nekoliko tjedana.

Conte je dodao da neće biti prekinut javni prijevoz. Industrije i tvornice će moći nastavit proizvodnju pod uvjetom da poduzmu prikladne sigurnosne mjere za izbjegavanje zaraze, dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik