To je to što me zanima!

Strašan sudar: Dvije ozlijeđene žene imaju krvarenje u mozgu

U nesreći je poginulo petero ljudi. Liječnici su zabrinuti jer kod jedne ozlijeđene žene postoji opasnost od lezije jednjaka. Kod obje pacijentice će se obavljati radiološka obrada...
Vidi originalni članak

U nezapamćenoj tragediji na bjelovarskoj sjevernoj obilaznici, u utorak popodne, petero ljudi je poginulo prilikom izravnog sudara dvaju vozila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Još dvije žene, s teškim ozljedama prevezene su u bjelovarsku bolnicu. Riječ je o 26-godišnjim sestričnama - Josipi i Martini Dominković.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Primili smo dvije mlađe žene, teško su ozlijeđene. Riječ je o ozljedama glave s traumatskim krvarenjem mozga. Kod Josipe je došlo i do ozljede prsnog koša, te prijeloma lijeve ključne kosti uz pomak, što će se u kasnijoj fazi operativno sanirati – kazali su kirurzi Mladen Kovačić i Sanela Grbaš – Bratković. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Liječnici su zabrinuti jer postoji opasnost od lezije jednjaka. Kod obje pacijentice će se obavljati radiološka obrada i CT. Postoji i mogućnost da se pacijentice prebace u Zagreb na daljnje liječenje.  

Mercedesom prešao na suprotnu stranu

Policija nije navela identitet vozača Mercedesa kutinskih registracija koji se kretao prema Bjelovaru, ali očevidom je utvrđeno da je prešao na suprotnu stranu i direktno se sudario s golfom slatinskih registarskih oznaka.

Neslužbeno smo doznali da je riječ o Andriji Dominkoviću (57) s kojim su se u automobilu nalazile tri žene. Poginula je njegova kćer Ana (32), dok je druga kćer Josipa (26), kao i njegova nećakinja Martina (26) teško stradala. Obje su u bolnici. Općinska državna odvjetnica je odredila obdukciju poginulih osoba iz Mercedesa kako bi se potvrdio njihov identitet. 

U Golfu slatinskih registarskih oznaka koji se pravilno kretao svojom desnom stranom bila je tročlana obitelj Turek iz Slatine. U stravičnom srazu slatinska obitelj je na mjestu poginula. Automobil je vozio Stjepan Turek (66), a u njemu su bile još njegova 64-godišnja supruga Marijana i njihova 31-godišnja kćer Slavica.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zamjenica  općinske državne odvjetnice iz Bjelovara, koja je rukovodila očevidom, naložila je za danas obdukciju tijela smrtno stradalih, izuzimanje krvi i urina radi analize na alkohol, a tom prilikom će se obaviti i identifikacija poginulih iz Mercedesa.

U prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske poginulo je ukupno osam osoba u četiri prometne nesreće, dok su u cijeloj prošloj 2016. godini poginule četiri osobe u isto toliko prometnih nesreća.  

Idi na 24sata

Komentari 86

  • ARI_28 10.05.2017.

    Zašto svi odma spominju brzinu,,,,, da su vozili 80 km oba , što je i realno pa i malo više za taj dio ceste ,,,, direktan sudar ,, za svakoga sa 160 u zid , zar to nije dovoljno za ovakvu havariju , oba vozača starija , sa obitelji u vozilu , ne vjerujem da je bilo koji ludovao ,ni da je bio alkoholiziran,,, pitanje je samo zašto ,, ???? ,,, pretpostavljm umor , trenutna pospanost ,,,,,, zdravstveni problemi.. sučut obitelji , a povređenima što skoriji oporavak .

  • LOVAC NA PINOKIJE 10.05.2017.

    Po ovome što sam pročitao vrlo je vjerojatno (100%) da je u svemu sudjelovao i treće vozilo automobil ili motor. Na ravnom djelu, preći na lijevu stranu možeš samo ako netko ide ravno na tebe pa da ga izbjegneš skreneš lijevo kako bi izbjegao sudar,.. ili je prestizao kamion ne uočivši vozilo sa druge strane. Dakle u svakom slučaju treće je vozilo u pitanju. Sada bi trebalo pregledati sve kamere prije i nakon sudara podijeliti dužinu puta sa pretpostavljenim rangom brzine i vidjeti tko se je pojavio u to vrijeme na jednoj od dviju kamera ili obje. Odlazak sa mjesta nakon takve nesreće, je bijeg sa mjesta nesreće, što najvjerovatnije potvrđuje da je krivac treća osoba (vozilo). Koliko vidim, na Mercedesu su sve gume napumpane s toga nije razlog prelaska na lijevu stranu pucanje prednjeg pneumatika, što bi eventualno izazvalo zakretanje vozila u lijevo na suprotni trak. Mercedes ima zadnji pogon . Jednom sam pri brzini od 120 km na sat doživio pucanje prednje gume na autu koji ima stražnji pogon i nisam ni osjetio ikakvo zanašanje jedino se osjetilo nepravilno okretanje kotača na toj strani dok je vjerovatno u istom slučaju, sa prednjim pogonom sasvim drugačije ponašanje vozila. Neka policija pročešlja kamere, ne vjerujem da treća osoba nije sudjelovala u ovoj nesreći. Sudariti se frontalno sa nekim na ravnom djelu an praznoj cesti??? U to ne vjerujem!!!

  • LOVAC NA PINOKIJE 10.05.2017.

    Po ovome što sam pročitao 7 vrlo je vjerojatno (100%) da je u svemu sudjelovao treće voziolo automobil ili motor. na ravnom djelu preći na lijevu stranu možeš samo ako ti netko ide ravno na tebe pa da ga izbjegneš skreneš lijevo kako bi izbjrao sudar ili je prestizao kamion ne uočivši vozilo sa druge strane. dakle u svakom slučaju treće je vozilo u pitanju. sada bi trebalo pregledati sve kamere prije i nakon sudara podijeliti dužinu puta sa pretpostavljenim rangom brzine i vidjeti tko se je pojavio u to vrijemme na jednoj od dviju kamera. Odlazak sa mjesta nakon takve nesreće je bijeg sa mjesta nesrteće što najvjerovatnije potvrđuje da je krivac treća osoba(vozilo). Koliko vidim na mercedesu su sve gume napumpane s toga nije razlog prelasa na lijevu stranu pucanje prednjeg pneumatika što bi eventualno izazvalo zakretanje vozila. Mercedes ima zadnji pogon . Jednom sam pri brzini od 120 km na sat doživio pucanje prednje gume na autu koji ima stražnji pogon i nisam ni osjetio ikakvo zanašanje jedino se osjetilo nepravilno okretanje kotača na toj strani dok je vjerovatno u istom slučaju, sa prednjim pogonom sasvim drugačije ponašanje vozila. Neka policija pročešlja kamere, ne vjerujem da treća osoba nije sudjelovala u ovoj nesreći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare