To je to što me zanima!

Strasbourg odlučio: RH dvoje tužitelja treba platiti 10.000 €

Europski sud za ljudska prava presudio je da tužitelju Ivanu Klauzu država isplati 8.800 eura naknade plus kamate, a Jadranki Brežec 1.500 eura sudskih troškova
Vidi originalni članak

Europski sud za ljudska prava presudio je u korist dvoje tužitelja te im Republika Hrvatska treba isplatiti oko 10.000 eura. 

Sud je jednoglasno odlučio da tužitelju Ivanu Klauzu Hrvatska mora platiti 8.800 eura sa kamatama jer je utvrđeno da su mu uskraćena prava na slobodno uživanje imovine i dostupnost suda. Klauza je 1997. godine pretukao policajac koji je za to osuđen na uvjetnu kaznu od jedne godine. Klauza je tada na sudu tražio naknadu, koju mu je država i dodijelila, no umanjenu za visoke troškove državnog odvjetništva. Prema mišljenju Europskog suda, ti su troškovi bili neutemeljeno visoki. 

U slučaju Jadranke Brežec iz Mlina, sud u Strasbourgu presudio je da joj Hrvatska treba isplatiti 1.500 eura naknade za sudske troškove jer joj je prijetila deložacija iz objekta na koji je imala stanarsko pravo u Jugoslaviji, a koji je pripadao državnom poduzeću Hoteli Mlini koji su zatim privatizirani, piše Jutarnji list

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mladen Matanic 23.07.2013.

    tako će Slovenija proći sa starom deviznom štednjom LB.

  • pupoljak 23.07.2013.

    Mnoge će presude našeg vrlog pravosuđa pasti na sudu u Strazbourgu! Samim ulaskom u EU otvorene su nam mogućnosti da brže i jednostavnije dođemo do pravde, a ne kao do sada dok se ispucaju sve pravne mogućnosti i instance prođe više od 10 godina. Navalite ljudi, tko god je imal posla sa našim pravosuđem hitno za Strazbourg.

  • Putschi 23.07.2013.

    Visoki troskovi drzavnog odvjetnistva ? Tko je tu sad Gad ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare