To je to što me zanima!

Strašna tragedija: Radnik u tvornici upao u kotao kipućeg željeza, bio mu je 5. radni dan

Steven Dierkes (39) nagnuo se nad kotao kako bi uzeo uzorak željeza i odnio ga u laboratorij na analizu. Upao je u uzavreli kotao i na mjestu preminuo
Vidi originalni članak

Radnik iz SAD-a koji je radio u tvornici Caterpillar koja proizvodi gusjeničare upao je kotao s vrelim tekućim željezom čija je temperatura preko 1420 stupnjeva Celzijevih, prenosi Toofab.

Steven Dierkes (39) na mjestu je poginuo, a vrelo željezo ga je rastopilo na pola. Sve se dogodilo u središnjici tvrtke Caterpillar u Mapletonu u američkoj saveznoj državi Illinois.

U ŠIBENIKU NA RAŽINAMA U Impol TLM-u poginuo radnik na stroju za rezanje blokova

Nesretnom Stevenu bio je to tek peti dan na poslu.

Policija i inspekcija za zaštitu na radu trenutno provode izvide, ali zasad nema naznaka da je došlo do propusta.

- Nagnuo se nad kotao kako bi uzeo uzorak željeza i odnio ga u laboratorij. Skliznuo se i upao unutra, ali samo gornjim dijelom tijela. Ostatak se rastopio i pao na tlo - rekao je zaprepašteni kolega.

NESREĆA NA RADU Na njega je pao kontejner: U splitskoj luci poginuo radnik

Tvrtka se ispričala Stevenovoj obitelji i izrazila sućut i žaljenje zobg njegove smrti. Iza sebe je ostavio partnericu Jessicu i njihove tri kćeri.

- Bio je radišan i dobar čovjek, a prije svega je bio divan otac i obožavao je svoje curice - stoji u njegovoj osmrtnici.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MARKO1977 13.06.2022.

    na pol se rastopio,pol je ostao čitav

  • sljastrava 09.06.2022.

    Bože sveti,ajme

  • Patton1203 09.06.2022.

    Po slici uz tekst, prije bi se reklo da se radi o čeliku, jer željezo, ono koje se dobije iz visoke peći, sivo sirovo željezo je kao takovo neupotrebljivo. Od njega se mogu izliti sam rešetke za peći i ništa drugo. Sivo sirovo željezo ide dalje na preradu u čeličanu gdje se dodaju legirajući elementi, oni koji čelik želimo dobiti. I tada se lijeva u kalupe (kokile) ili neke druge oblike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare