To je to što me zanima!

Strava i užas u Zagrebu: Ljudi, bježimo, pucaju po tramvajima!

Putnici u tramvaju linije 11 u petak oko 23 sata začuli su pucnjeve. Stakla na tramvaju su pucala. No, policija nije našla čahure. Srećom nitko nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

Sjedila sam u tramvaju linije 11. Bilo je oko 23 sata u petak. Tramvaj je krenuo od Hondlove ka Ravnicama. U tramvaju je bilo 15 ljudi. Začuli smo pucnjeve. A onda su ljudi iz stražnjeg dijela tramvaja potrčali naprijed i vikali u panici da pucaju na nas. Svi smo počeli bježati.

Tako nam je paniku u ZET-ovu tramvaju opisala jedna od putnica P. F. (24). Potrčali su do vozača kojem ništa nije bilo jasno.

- Netko je od putnika povukao sigurnosnu kočnicu. Uspjeli smo izaći. Počela sam trčati prema Dubravi. Ispred našeg bio je i tramvaj linije 12. I njemu su bila propucana stakla - rekla je P. F., koja je nazvala brata da dođe po nju. Slično su nam potvrdili i drugi putnici.

- Dečko i ja smo izašli stanicu prije. I sačekali smo liniju 4. Sjeli smo u nju, ali je na Ravnicama bio zastoj. Izašli smo i vidjeli da su stakla na dvama tramvajima popucala, a vidjele su se i sitne rupe - rekla nam je jedna od putnica koja je željela ostati neimenovana.

Vozač: Navikao sam na krizne situacije

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić rekao nam je da nitko nije ozlijeđen, a da će policija utvrditi činjenice. Vozači su u svakom slučaju postupili ljudski.

- Isprva nisam ni znao što se dogodilo. Postupio sam prema internom protokolu - rekao nam je vozač 11-ice Miljenko M. I njegov kolega je reagirao slično.

- Zaustavio sam tramvaj, provjerio je li nekome potrebna pomoć, a onda pozvao hitne službe. Prošao sam rat i navikao sam na krizne situacije - rekao je vozač Mladen Č.

Policija nije našla ni čahure ni zrna

Jedan od svjedoka koji je vidio rupe na staklima posumnjao je da je riječ o mecima. Rekao nam je da policija nije pronašla čahure niti zrna. Sve je to čudno, kaže, dodajući kako treba policiji prepustiti posao da utvrde istinu ovog slučaja.

U zagrebačkoj policiji, pak, naveli su da očevidom nisu utvrdili činjenice koje bi dokazivale da su stakla propucana. Nastavljaju istraživanje tko je razbio prozore. Neslužbeno doznajemo da je moguće da su rupe napravile čelične kuglice ispaljene iz praćke. One koje se mogu kupiti u trgovini vojnom opremom imaju domet od čak 150 metara.

Idi na 24sata

Komentari 152

  • dazoh 24.04.2016.

    Bila je osamdeset i neka vlakom se iz Zagreba prema Beogradu vozio Stane Dolanc (stariji znaju tko je on bio) a taman prije toga jedan veseljak kupio u Italiji pračku sa federima umjesto gume i išao je isprobati između Dugog Sela i Ivanić Grada i pogodio baš vagon u kojem je bio Dolanc ali na njegovu nesreću na vagonu je bila kamera-kakve batine je pobrao tako da nikad više u životu ni vrapce nije gađao a kamoli vlakove.

  • biberrr 24.04.2016.

    Putnici čuli pucnjeve,a policija zaključila da je napad izvršen praćkama,jer nisu našli čahure? hehehe Da bi se našle čahure najprije treba utvrditi otkud se pucalo,a metak kroz staklo prolazi i putuje dalje.

  • vinko_matic 24.04.2016.

    Morti su kontrolore ZET-a gađali?!? Puni su ih tramvaji u ta doba...

Komentiraj...
Vidi sve komentare