To je to što me zanima!

Strava u Sj. Makedoniji: Dijete (7) se ugušilo u požaru zgrade, noge mu bile vezane lancima?

Prve informacije medicinskog tima na mjestu požara u Gostivaru ukazuju da je dijete bilo vezano lancem na nogama. Iz tužiteljstva su zatražili obdukciju
Vidi originalni članak

Sedmogodišnje dijete jutros se ugušilo u požaru u stambenoj zgradi u Gostivaru, u Sjevernoj Makedoniji, priopćilo je tamošnje Tužiteljstvo.

- Preliminarne informacije medicinskog tima na licu mjesta ukazuju da je dijete tijekom požara bilo vezano lancem na nogama. Prema riječima obitelji, razlog vezanja bio je taj što je dijete bilo agresivno. Tužiteljstvo poduzima sve radnje kako bi utvrdilo moguću kaznenu odgovornost - navodi se dalje u priopćenju.

Naložili su i obdukciju tijela djeteta. Požar je izbio jutros oko osam sati, a stanari susjednih stanova su se počeli evakuirati tek kad se dim proširio.

Vatrogasci su, po izvještajima lokalnih medija, požar gasili oko sat vremena. U stanu u kojem je izbio požar, našli su i majku ugušenog djeteta, koja je bila ozlijeđena i u šoku, te je odvezena u bolnicu. 

Članovi obitelji su sklonjeni i bit će smješteni u stanu Centra za socijalni rad - Gostivar.

4,7 PO RICHTERU Potres u Makedoniji: 'Prozori su se tresli, kratko, ali intenzivno'

- Tim iz Centra za rad i socijalnu politiku iz Gostivara, u suradnji s Općinom Gostivar, pružio im je smještaj i potrebne uvjete za život. Istodobno im se nudi psihosocijalna pomoć i podrška. Do danas stručne službe nisu primile ni jednu prijavu ili informaciju u vezi s bilo kojom vrstom nemara, zlostavljanja ili roditeljskog nemarnog ponašanja prema bilo kojoj djeci u obitelji. Prema podacima, ova obitelj nije bila korisnik bilo kojeg prava ili usluge iz socijalne zaštite - priopćili su iz makedonskog Ministarstva rada i socijalne politike.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 17.03.2021.

    Gdje su sad oni komentatori Jadna majka. Treba je razumijeti. Treba joj pomoć. (za dijete, koga briga!)

  • Science of the Lambs 17.03.2021.

    Nekidan potpisivali peticiju protiv vezanja pasa, sad će još zabraniti i vezivanje djece.

  • lolitta 17.03.2021.

    Ako ista napisem ne gine mi blokada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare