To je to što me zanima!

Strava: Ubojica dvije kćeri bio je evidentirani nasilnik!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Majka ubojice Darka Gajića (38) kaže da joj nije javio da ide u Zagreb. Ubio je Petru (14) i Patriciju (6) pa sebe. Ranije je napao policajca i majku
Vidi originalni članak

Njezine velike plave oči nikad neću zaboraviti, napisao je kolega Petre Gajić (14) iz osmog razreda Osnovne škole Retkovec u Zagrebu. Petru i sestru Patriciju (6) u petak u 5.40 sati ubio je otac Darko (38).
Došao je pred kuću bivše supruge u Ulici jasmina u zagrebačkoj Dubravi. Nije ga bilo dvije godine jer se rastao od supruge Željke (36). Navodno se vratio zahtijevajući da ponovno žive zajedno. Ona to nije htjela jer je bio nasilan. Posvađali su se, a muškarac ju je odgurnuo.
Njihove kćeri Petra i Patricija su se probudile čuvši buku. Djevojčice su preplašene izašle na hodnik. Pobjesnjeli otac je izvukao pištolj i zapucao prema njima. Onda je okrenuo pištolj prema sebi. Ubio se.
- Čula sam jutros pucnjavu. Još ne mogu vjerovati što je to čudovište od čovjeka učinilo. Ne mogu shvatiti što su mu ta nedužna djeca skrivila, anđeli mali. Bile su tako dobre - kroz suze je, jecajući, rekla susjeda Vera.
Susjedi vjeruju da je Darko smislio mostruozan plan.
- Želio se bivšoj supruzi osvetiti na najgori mogući način tako da joj ubije djecu, a nju ostavi na životu kako bi patila - rekli su nam susjedi.
- Djevojčice su bili pravi anđeli. Ne mogu shvatiti da ih je otac ubio - rekao je susjed kojeg su probudili hici iz pištolja. Svađu i pucnjeve u hodniku kuće čula je baka ubijenih djevojčica Marija Bucić (66), koja je spavala u susjednoj sobi. Nepokretna starica pozvala je policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, bilo je prekasno. O djevojčicama svi imaju samo riječi hvale. Petra je bila omiljena u školi. Učenici osmih razreda, a pogotovo Petrini razredni kolege neutješno su plakali. Škola je u pomoć pozvala tim za krizne intervencije. Na ulazu u školu su postavili stol na kojemu su kraj cvijeća i Petrine fotografije otvorili knjigu sjećanja. U nju su cijeli dan učenici upisivali svoja sjećanja na Petru i koliko žale što je više nema.
- Ona je bila mažoretkinja i trebala je jučer predstaviti svoje umijeće pred kolegama. Psiholozi sad razgovaraju i pomažu šokiranoj djeci - rekao nam je ravnatelj škole.
Gotovo svi susjedi u Retkovcu Darka uopće nisu poznavali. Ni oni koji tamo žive već desetljećima ne sjećaju se da su ga vidjeli.
Darko Gajić (38) zadnjih godina je živio na Malom Lošinju s roditeljima i braćom. Bio je član Atletskog kluba Lošinj i rekreativno se bavio trčanjem. Posljednji polumaraton istrčao je 1. svibnja ove godine.
- Sine moj nesretni, ljepoto moja, što si to napravio? Nije mi se javio da ide u Zagreb. Živio je u odvojenom stanu pa nismo vidjeli da je otišao. Znali smo da ima problema sa suprugom, no da bi naše dijete ubilo svoju krv i diglo ruku na sebe, to ni u najgorim snovima ne bi pomislili. Bile su to prelijepe djevojčice. Petra je bila odlična učenica, dok je Patricija tek trebala krenuti u školu - u suzama pričaju Gajićevi roditelji Vida i Đuro. Pištolj koji je Gajić donio sa sobom posjedovao je ilegalno, a policija ga je već poznavala zbog napada na policajca te napada na majku 2006. godine.

OSTAVLJALI PORUKE ZA UBIJENE DJEVOJČICE
Nikad neću zaboraviti njezine prelijepe, velike, plave oči. Zbogom, petra - kolega iz razreda
Ako od ikoga očekuješ sigurnost i zaštitu, to bi trebali biti roditelji - Silva Žele
Bog je danas uzeo dva anđela koji su nam uljepšavali svijet - Marina Rtc
Još jučer je sve bilo normalno. Petra, zauvijek ćemo te pamtiti - Lucija Punjek

Idi na 24sata

Komentari 47

  • ivanmatko76 11.06.2010.

    U društvu u kojem se medijski, zakonski i na druge često suptilne načine gaze muškarci, ovakav strašan zločin ne čudi. Mnogo ljudi hoda ulicama - tempiranih bombi. Čaša se puni dok se ne razlije eto ponekad na najstrašniji način. Kada žene nisu bile \"ravnopravne\", a vjerujte bile su jer su obavljale dužnosti za koje su stvorene, ovako nečeg nije bilo. A sada moraju biti spremne snositi i posljedice, mada je ovo, uvjeren sam, ipak samo izolirani čin. Počivali svi u miru Božjemu.

  • UltraViolet 11.06.2010.

    Plakala sam čitajući ovo :((( Nadam se da će naša šugava vlada novčano pomoći ovoj obitelji tj.majci i baki i platii im nekakvu rehabilitaciju tj.liječenje kod psihologa. Znam da to ne može vratiti djevojčice i promijeniti išta ali ukoliko ne dobiju pomoć mogle i postati suicidalne i dementne,pogotovo majka. Inače i moja makja je teški psihički bolesnik(paranoidna shizofrenija) koja me čitavo djetinjstvo tukla,doslovno sam znala biti prekrivena krvlju,cijelu osnovnu i srednju školu djeca su mi se rugala a ljeti sam radi krvavih rana po cijelom tijelu nosila dugu odjeću. Ttata je radio cijele dane da nas prehrani pa bi me tukla dok bi bile same doma,a kad bi on došao uvijek su se svađali,ona bi se zaključavala u kupaonicu i satima ne bi izašla,govorila joj je da samo čini ono što joj anđeli govore. (čula je glasove) Na psihijatriji su govorili da je u redu i da ne treba liječenje iako sdmo mi posvjedočili kakve grozote nam je radila,ali psihički bolesnici jako su inteligentni

  • numero uno 11.06.2010.

    treba nač načima da ga se oživi... te ga ponovno ubit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare