To je to što me zanima!

Stravičan zločin: Majka je ubila svoju bebu u rodilištu

Pula: Žena (39) je dječačića rodila u svojoj kući u tajnosti. Tek je nakon porođaja došla u bolnicu. Liječnici pretpostavljaju da je svog sina ugušila
Vidi originalni članak

Iz rodilišta Opće bolnice u Puli medicinsko osoblje je u ponedjeljak u 13.40 sati nazvalo policiju. U krevetu pored majke (39) zatekli su mrtvu, dan prije rođenu bebu. Neslužbeno doznajemo da je riječ o dječačiću. Medicinskim sestrama bilo je sumnjivo što je majka dulje na krevetu ležala leđima okrenuta bebi. Došle su provjeriti je li sve u redu. Zatekle su stravičan prizor. Dječačić je bio plav u licu. Nije mu bilo spasa. Majka je, neslužbeno doznajemo, rodila dan prije u svojoj kući. Cijelo vrijeme je trudnoću skrivala, a odmah nakon porođaja pozvala je Hitnu pomoć, koja ju je odvezla u rodilište. Policija je nakon razgovora s majkom posumnjala da je riječ o čedomorstvu.
- Majka je privedena u Istražni centar Županijskog suda u Puli zbog čedomorstva, a okolnosti se još utvrđuju. Zbog zaštite žrtve, ali i istraumatizirane majke, ne možemo govoriti o detaljima - rekla je Nataša Rogić-Jukopila iz istarske policije. Rodilja, navodno, ima već dvoje djece, a policija je zatražila njezino psihijatrijsko vještačenje. Davor Zoričić, šef ginekologije pulske bolnice, zgrožen je slučajem.
- Obratite se upravi bolnice. Ne pamtim da se ikad išta slično dogodilo u niti jednoj bolnici - kratko je rekao Zoričić. Kako neslužbeno doznajemo, žena je živjela u izvanbračnoj zajednici s muškarcem kojem je prije nekoliko dana zbog obiteljskog nasilja izrečena zabrana približavanja. Nasilnik je nesretnu ženu krajem godine više puta udario šakom u glavu. Susjedi majke koja je počinila čedomorstvo su šokirani. Nisu je dobro poznavali. - Uopće nismo znali da je žena trudna niti u stanju nešto takvo napraviti. Gotovo nitko u zgradi baš nije razgovarao s tom obitelji. I policija je često bila na njihovoj adresi zbog vikanja i deranja do kasno u noć. Ne znam je li bilo maltretiranja u obitelji. Otkad su se doselili imamo samo probleme s njima, a i njezin suprug je otišao iz kuće - rekao nam je susjed iz njezine zgrade.

ZA ČEDOMORSTVO 'KRIVE' NEURAVNOTEŽENE SPOLNE HORMONE
Postporođajna depresija ozbiljna je bolest zbog koje majke ubijaju svoju djecu, pojasnili su nam psihijatri. Kažu kako nisu rijetki slučajevi da majka ubije dijete iz osvete prema suprugu ili partneru. Istraživanja su pokazala kako je, uz sociološke i egzistencijalne faktore, jedan od najvažnijih faktora psihološki. Majke koje tek rode nalaze se u postporođajnoj krizi koja uzrokuje depresiju, psihozu, dezorijentiranost i gubitak kontakta sa stvarnošću, što nerijetko vodi u zločin. Prema tvrdnjama liječnika, kod majki čedomorki zapažena je neuravnoteženost spolnih hormona u organizmu, što ih čini izuzetno ranjivima i sa sniženim pragom tolerancije. Tad i najmanji povod može kod rodilja izazvati okrutan čin.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • COSA-NOSTRA 11.07.2010.

    @teaa, tješi se ti tješi o pobačaju... pričaš gluposti da se grozim čitat!

  • danijel m 11.07.2010.

    ivanumatku se svaki koment svodi na batinjanje žena, ok shvatli smo, daj nešto novo:)

  • teaa 11.07.2010.

    *palili:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare