To je to što me zanima!

Stričaku neće ukinuti presudu za nesreću i obnoviti postupak

Stričak je na Općinskom sudu u Zadru prije više od četiri godine osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina i deset mjeseci za nesreću u tunelu Ledenik
Vidi originalni članak

Izvanraspravno vijeće Općinskoga suda u Zadru odbacilo je zahtjev Miljenka Stričaka (30), vozača kamiona koji je pravomoćno osuđen za nesreću u tunelu Ledenik u srpnju 2006., za ukidanjem presude i obnovom postupka. 

Neslužbeno doznajemo da su suci utvrdili da za to nema nikakvih zakonskih uvjeta. 

Stričak je na Općinskom sudu u Zadru prije više od četiri godine osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina i deset mjeseci. 

U svome podnesku zahtjev za ukidanjem presude i ponovnim suđenjem obrazložio je činjenicom da sud nije uzeo u obzir razmotriti dokaze koji umanjuju njegovu odgovornost za nesreću i smrt četiri osobe. 

Tako Stričak navodi propuste istražnoga suca, krađu tahografa te da tunel u trenutku nesreće nije imao uporabnu dozvolu. 

U stravičnoj nesreći prije šest i pol godina Stričak je kamionom naletio na Opel Astru i totalno je zdrobio. Poginuli su Jadranka Matešić-Marković (45), njezin sin Mihael (11), Zdenka Kuhta (49) i njezina kći Ines (15). 

Miljenko Stričak kaznu zatvora služi u Lepoglavi. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • krabat 21.02.2013.

    Za ovakve tvrdnje poradi kojih bi on obnovu postupka,trebalo bi mu suditi za cetiri ubojstva s predumisljajem.On je hladnokrvni ubojica bez trunke savijesti i pokajanja,treba ga zbajbociti do kraja zivota jer drugo ne zasluzuje.

  • AngieMičić 21.02.2013.

    Ma sramota! Zašto uopče trošimo vrijeme i riječi na tog majmuna!! KAZNA MU JE PRE MALA!!!!!!!!!!!!!!!

  • LANGE 21.02.2013.

    ovaj majmun na slici je trebao dobiti 20 godina,a ne tražiti izgovor u uporabnoj dozvoli za tunel.Pa kada tunel nije imao uporabnu dozvolu ,zašto je vozio kroz njega.Mene bi bilo strah da mi se ne uruši tunel-)-)-).Samo neka gusla u toj Lijepoglavi,i po mogučnosti neka ga malo g...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-)-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare