To je to što me zanima!

Stroga pravila za turiste: Hoćete piškiti u more ili ostaviti ručnik kao 'rezervaciju'? Kaznit će vas

Španjolska je odlučila stati na kraj raskalašenim turistima pa su tako u nekoliko gradova donijeli stroge propise o ponašanju. Nema više roštilja na plaži, ograničena je prodaja alkoholnih pića...
Vidi originalni članak

Gradsko vijeće španjolskog grada Viga objavilo je stroge kazne za turiste. Svi koji budu obavljali malu nuždu u moru ili na plaži kaznit će s oko 750 eura. 

Kako javlja Daily Mail, gradsko vijeće je uriniranje okarakteriziralo kao "kršenje higijenskih i sanitarnih propisa", a kako bi tom problemu stali na kraj planiraju na plaže postaviti i javne zahode. 

STAVIO GA NA VAGU Bračanin u šoku nakon računa za kruh: 'Posut je kukuruznim brašnom, a unutra je zlato?!'

No, kaznama za kupače tu nije kraj. Španjolci su najavili i da svi turisti koji nose samo kupaće kostime ili hodaju golog torza moraju paziti jer bi ih se zbog neprikladne odjeće na ulici također moglo kazniti. 

Obzirom da bitku vode i s otpadom, kazne su predvidjeli i za svakoga tko ostavi smeće ili donese roštilj na plažu. Zabranjeno je koristiti i sapun u moru, a ako se na plaži igrate palicom i loptom ili pak pokušate rezervirati mjesto na plaži tako da ostavite ručnik - i za to ćete biti kažnjeni. 

 

Viga nije jedini grad s kaznama za turiste. I Mallorca i Ibiza najavili su ranije da će turisti na all inclusive odmorima moći popiti samo šest pića dnevno, odnosno - tri za ručak i tri za večeru. 

TEMPERATURE IDU PREKO 40... Uz toplinski val stigli su i jaki šumski požari u Kataloniji...

Na Balearima više nema prodaje alkoholnih pića između 21.30 i 8 sati, ukinuta je ponuda pića "dva za jedan" i happy hour na određenim mjestima. Regija Costa del Sol najavila je da će suzbiti i skandalozne djevojačke i momačke zabave, a razmišljaju i o tome da ugrade monitore buke u turističke apartmane. 

 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • vjacho 23.06.2022.

    zato i volim makarsku multietničku gradsku plažus jedne mi strane "dnevni avaz" a s druge "ukrštenica"dok se prodavači kukuruza ("kukuriku!") i legendarnih, makarskih masnih "krofni" probijaju između peškira, luft madraca, šlaufa i čamaca na naduvanjekatoliban erceg

  • Luna777 23.06.2022.

    Sve mi je jasno, i treba postrožiti kazne, jer neki turisti se zaista neprimjereno ponašaju, ali kako će dokazati ovo pišanje u moru, to mi je nepoznanica.

  • GaviotoJoto 23.06.2022.

    Svi, gotovo svi turisti vrše malu i veliku nuždu u moru, prilikom plivanja u moru. To se radi u svim državama. Nitko, dok pliva, neće vršljati uokolo i tražiti WC . Na plaži je jako malo javnih WC-a, a restorani svoje drže zaključane, odnosno samo za klijente. Neki vrše nuždu u borovoj šumi uz plažu. Fuj. Ministarstvo turizma RH jako malo vodi brigu o higijeni, baš ovoj higijeni vršenja nužde u moru. Uz svaku plažu treba biti više WC-a. Trenutno na plažama, a i šire, u Hrvatskoj, po mom mišljenju, nedostaje jako puno javnih WC-a.  

Komentiraj...
Vidi sve komentare