To je to što me zanima!

Stručnjaci UN-a: Izraelski osveta protiv Gaze pretvorila se u 'kolektivno kažnjavanje'

Osuđujući "užasne zločine koje je počinio Hamas", skupina je rekla da je Izrael pribjegao "neselektivnim vojnim napadima na već iscrpljeni palestinski narod u Gazi"
Vidi originalni članak

Skupina neovisnih stručnjaka Ujedinjenih naroda osudila je u četvrtak nasilje nad civilima u Izraelu i osudila što se odmazda protiv Gaze pretvorila u "kolektivno kažnjavanje".

Osuđujući "užasne zločine koje je počinio Hamas", skupina je rekla da je Izrael pribjegao "neselektivnim vojnim napadima na već iscrpljeni palestinski narod u Gazi".

POJAS POD OPSADOM Izrael: Nećemo propuštati humanitarnu pomoć u Gazu dok Hamas ne oslobodi taoce

- Žive pod protuzakonitom blokadom 16 godina i već su prošli kroz pet velikih brutalnih ratova, za što nitko nije odgovarao- navodi se u priopćenju skupine, koja uključuje nekoliko posebnih izvjestitelja UN-a.

- Ovo je jednako kolektivnom kažnjavanju. Nema opravdanja za nasilje koje je neselektivno usmjereno na nedužne civile, bilo od strane Hamasa ili izraelskih snaga. To je apsolutno zabranjeno prema međunarodnom pravu i predstavlja ratni zločin.

Skupina je rekla da uzimanje talaca u kontekstu neprijateljstava također predstavlja ratni zločin.

- Civili koje je Hamas uzeo moraju odmah biti pušteni- rekli su stručnjaci.

STRADAJU NEDUŽNI CIVILI Veleposlanica Izraela: Komšić je rekao da sam budala i da sam izmanipulirana. Hvala mu...

Broj poginulih u Izraelu od subote je porastao na više od 1300 ljudi. Većina su bili civili koje je Hamas ubio iz vatrenog oružja u njihovim domovima, na ulicama ili na plesnoj zabavi.

Deseci izraelskih i stranih talaca odvedeni su u Gazu.

Izrael je u četvrtak rekao da neće biti humanitarnog prekida njegove opsade Pojasa Gaze dok svi taoci ne budu oslobođeni.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kaius 12.10.2023.

    protuzakonita blokada 16 god. i sve u redu,nitko ništa. i onda svako malo nekom dop. iz obitelji pa se pridruži hamasu i eto ga

  • fabercastell 12.10.2023.

    UN strucnjaci hohoh hihihi

Komentiraj...
Vidi sve komentare