To je to što me zanima!

Stručnjak: 'Cyber napadi jeftiniji su od 500 tenkova. Rusi imaju najbolje svjetske hakere'

Mislim da Rusija nema što više ukrasti od Ukrajine, a da već to ne posjeduje putem drugih obavještajnih kanala. Ukrajina nema šanse za obranu od takvih napada, priča nam stručnjak za informacijsku sigurnost
Vidi originalni članak

Danas je puno jednostavnije onesposobiti neprijatelja jednim cyber napadom nego poslati na njega 500 tenkova ili 100 aviona, priča nam to stručnjak za informacijsku sigurnost kad smo ga pitali što je to cyber ratovanje. Uz dramatično stanje iz Ukrajine koje možete pratiti ovdje, cyber ratovanje ostavlja puno manje tragova, no s nimalo manjim posljedicama.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • Suštinu u prvi plan 25.02.2022.

    Ako je točna tvrdnja da "Hrvatska u 2022. nije spremna za obranu protiv cyber napada" s kojim ciljem Hrvatska je poslala (tako barem obznanila) cyber ratnike da pomognu Ukrajini? Obrambena ili ofanzivna svrha? Ovo drugo bi nam moglo naškoditi.

  • nec.1996 25.02.2022.

    naravno da imaju to je jedna vrsta rata da sprijecis protivnika i da nema veze ,to se najprije udara,radari i veze,,

  • melin51 25.02.2022.

    Hackeri su isti kao i oni koji vode ratove ili pristaju na rat. Treba puno više pameti i hrabrosti oduprijeti se onima koji tjeraju na rat. Oni koji se usprotive bilo kojem ratovanju za mene su pravi heroji. Moral prije ideologije vodi u blagostanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare