To je to što me zanima!

Stručnjak za potrage tvrdi: 'Pronađeni su dijelovi Titana'

To znači da trup još nije pronađen, ali dva vrlo važna dijela cijelog sustava jesu i to ne bi bilo pronađeno ako nije fragmentirano, rekao je David Mearns
Vidi originalni članak

Stručnjak za potrage i spašavanje David Mearns i prijatelj dvojice putnika na Titanu, kaže da su pronađene krhotine dijelovi podmornice koja je nestala prije pet dana. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Mearns je za Sky News kazao da je dio WhatsApp grupe u kojoj su ljudi iz The Exporers Cluba, timova koji tragaju za podmornicom.

- Upravo su mi rekli da su među krhotinama pronađeni okvir za pristajanje i stražnji poklopac podmornice. Ovo je nekonvencionalna podmornica, taj stražnji poklopac ima šiljasti kraj, a okvir za pristajanje je ovo na čemu je cijela podmornica položena i na što pristaje kad dotakne dno - kazao je. 

- To potvrđuje da su među krhotinama pronađeni dijelovi podmornice Titan - kazao je Mearns iako službene potvrde za ovo još uvijek nema. 

NAŠLI OSTATKE PODMORNICE? Obalna straža: Naša robotska podmornica našla je krhotine na području potrage, kraj Titanica

Mearns kaže da je dobar prijatelj britanskog milijardera Hamisha Hardinga i francuskog istraživača Paula-Henrija Nargeoleta, koji je pilotirao podmornicom. 

- To znači da trup još nije pronađen, ali dva vrlo važna dijela cijelog sustava jesu i to ne bi bilo pronađeno ako nije fragmentirano - dodao je. 

- Ako su stražnji poklopac i okvir za slijetanje odvojeni, to znači da se dogodilo ono najgore. Prema onome što su mi rekli, trup podmornice predviđen za putnike još nije pronađen - kazao je. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • kovakova 23.06.2023.

    Nije mi jasno da takva podmornica nema opciju za prezivljavanje i

  • ᾍδης 22.06.2023.

    Osim spašenja, najbolji kraj koji im se mogel desit. Implozija, milisekunda i gotovo.

  • bečar-bečar 22.06.2023.

    ljepo vas molim : napišite mi gdje Orban danas,hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare