To je to što me zanima!

Studenti iz Rijeke električnim plovilom osvojili prvo mjesto

U teškim danima za hrvatsku brodograđevnu industriju, imamo i pozitivni primjer da trudom i znanjem mladih u Hrvatskoj možemo puno postići , rekao je inženjer brodogradnje Ljubomir Pozder
Vidi originalni članak

Na natjecanju HydrocontestX 2019 održanom početkom mjeseca u Yverdonu u Švicarskoj riječki su studenti svojim električnim plovilom osvojili prvo mjesto u dvije kategorije u jakoj konkurenciji od 12 europskih sveučilišta - u transportu teškog tereta i energetskoj učinkovitosti u istoimenoj kategoriji, piše Večernji list.

Radi se o nekadašnjem projektu u izvedbi studenata Tehničkog fakulteta u Rijeci - Adria Hydrofoil Team, koji sad u izmijenjenoj izvedbi provode studenti u sklopu projekta HydroConX pod Udrugom primijenjenih tehničkih znanosti.

- U teškim danima za hrvatsku brodograđevnu industriju, imamo i pozitivni primjer da trudom i znanjem mladih u Hrvatskoj možemo puno postići - poručuje mentor i voditelj projekta, 31-godišnji inženjer brodogradnje i prvostupnik ekonomije Ljubomir Pozder iz Rijeke.

Dio pobjedničkog tima bili su studenti Ivan Jokić, Noel Stanišić, Filip Karadžić, Juraj Tomašić, Nino Jukić i Ljubomir Pozder kao mentor/voditelj projekta. Na projektu su radili i Filip Hadrović Pavišić, Mislav Selec, Ivan Marinić, Alan Obrstar, Anamarija Antonić - HEP, Boris Tomić - AITAC, Stipe Plenča - NCP Grupa, Serđo Miletić - Miletic Design i Damir Edward Katkhuda - Brodogradilište Viktor Lenac i Tomislav Babić – Dočasnik HV-a.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Papatest 28.09.2019.

    Biti će Rimac donirao bateriju

  • Empoisonnerix 28.09.2019.

    "teškim danima za hrvatsku brodograđevnu industriju,"..... samo za brodograđevnu industriju? Ah da, istina kad druge industrije skoro pa nemamo...Tvrdnja "trudom i znanjem mladih u Hrvatskoj možemo puno postići", stoji, uz mali dodatak, tako da bi puna i ispravna glasila ovako; trudom i znanjem mladih u Hrvatskoj možemo puno postići", poslije u skandinavskim državama, Njemačkoj i ostatku EU, pa čak i u Poljskoj (prvoj u Europi po proizvodnji manjih plovila), Kanadi, Australiji i svim državama koje gle čuda, imaju i industriju, i u kojima inžinjeri imaju plače od 3000 eura pa na više. Jer u Hrvatskoj nema rezltata, truda rada i znanja kojeg hrvatski političari i uhljebbirokrati nisu u stanju uništiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare