To je to što me zanima!

Studenti prosvjedovali protiv Chavezove reforme

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nekoliko tisuća studenata prosvjedovalo je protiv ustavne reforme koja bi Chavezu omogućila neograničen broj predsjedničkih mandata
Vidi originalni članak

Nekoliko tisuća studenata prosvjedovalo je u četvrtak u Caracasu protiv ustavne reforme venezuelskog predsjednika Huga Chaveza koja bi mu omogućila neograničen broj predsjedničkih mandata, a trebala bi uspostaviti socijalističku državu, izvijestila je agencija France Presse. Prosvjednici su prošetali prijestolnicom sve do Nacionalnog izbornog vijeća (CNE), koje je zaduženo da o tom pitanju provede referendum 2. prosinca.
- Neće nam oduzeti pravo da prosvjedujemo - uzvikivali su studenti koji traže od izbornog povjerenstva da odgodi referendum za dva mjeseca kako bi se u zemlji provela raspra, kao i da zajamči tajnost glasovanja. Prema novom ustavu Chavez se može neograničen broj puta kandidirati na predsjedničkim izborima. Državni poglavar, koji je ponovo izabran u prosincu prošle godine, nedavno je uveo i odredbu o "iznimnom stanju", tijekom kojega se ne bi primjenjivalo pravo na obavješćivanje. Venezuelski parlament, koji je zbog bojkota oporbe potpuno odan vlasti, prošlog tjedna je odobrio ustavnu reformu i tako omogućio održavanje referenduma.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare