To je to što me zanima!

Studenti u privatnom smještaju od jeseni će dobivati duplo veće subvencije, 60 eura mjesečno

Pravo na subvencije moći će ostvariti 2538 redovnih studenata u 15 gradova, dok ih ove akademske godine tu subvenciju prima samo 210
Vidi originalni članak

Studenti koji ispune propisane uvjete od iduće akademske godine dobivat će subvencije za privatni smještaj veće za više od 100% nego su to imali ove akademske godine, javljaju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Osim što su subvencije povećane s 26,54 eura na 60 eura mjesečno, značajno je više studenata koji će im moći dobiti. U ovoj akademskj godini subvenciju prima 210 studenata, a u idućoj će ih je primati 2538.

To će biti realizirano prema Sporazumu o suradnji između Ministarstva i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji su u petak potpisali ministar Radovan Fuchs i državna tajnica Željka Josić. Kako ističu, sredstva za povećane subvencije studentima osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske u ukupnom iznosu oko 1,5 milijuna eura, milijun u proračunu Ministarstva znanosti i obrazovanja, te 530.891,00 eura u proračunu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Studenti će pravo na subvenciju ostvarivati putem Prijava na natječaj studentskoga centra ili visokoga učilišta na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata u redovitom statusu na subvencionirano stanovanje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • marac35 14.07.2023.

    Važno je napomenuti da se komentari masovno brišu, studenti koji su dobili 3 eur po satu satnicu za moderiranje sadržaja sada surfaju na nekom valu moći, a oni prvi se ne pridržavaju pravila komentiranja. U pravilima piše da je zabranjeno vrijeđanje drugih komentatora, ne piše u pravilima da nije dopušteno izražavanje vlastitog stava koji se protivi službenom narativu. Kad se upitate za broj Oranž korisnika, pročitajte ponovno ovaj komentar. Lp.17

Komentiraj...
Vidi sve komentare