To je to što me zanima!

Stupio na snagu Putinov plinski ultimatum: 'Tko se ne bude držao toga - ostaje bez plina'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Putin je potpisao dekret koji nalaže da inozemni kupci ruskog plina moraju plaćati rubljama. Neke zemlje poručile su da na ovakav ultimatum ne pristaju
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je poručio je kako potpisao dekret koji nalaže da inozemni kupci ruskog plina moraju plaćati rubljama. Taj dekret stupio je na snagu danas, a ako se budu kršile uredbe ugovora on može biti stopiran, prenosi Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako uplate ne budu tako provedene, smatrat ćemo da kupac nije podmirio svoju obavezu, uz sve konzekvence koje iz toga proizlaze. Nama nitko ništa ne daje besplatno, pa ni mi nećemo biti dobrotvorna ustanova - rekao je Putin.

PUTINOV ULTIMATUM Njemački ministar Habeck o plaćanju plina: Njemačka neće dopustiti da je Putin ucjenjuje

Putin kaže kako su sankcije Zapada prema Rusiji bile u pripremi godinama i kako je ekonomski rat protiv Rusije počeo odavno. Kaže da će se Zapad jako morati potruditi da nađe razloge za nametanje novih sankcija.

- Sjedinjene Države će profitirati zbog nestabilnih procesa na svjetskoj razini, a svoje probleme će rješavati na račun drugih. Odluka Europe da kupuje prirodni plin od SAD-a dovest će do gubitka milijuna radnih mjesta u Europi - rekao je Putin.

RASTU TROŠKOVI Aprilili, ali nije šala: Od danas veći računi za struju i plin. Sedam savjeta kako uštedjeti

Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Nizozemska poručile su da na ovakav ultimatum ne pristaju.

SITUACIJU IZ UKRAJINE IZ MINUTU U MINUTE PRATITE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 147

  • smrekovaca 01.04.2022.

    putko nudices ti plin bagatela narod ti nema sta jest

  • marac35 01.04.2022.

    pročitao sam na jutarnjem da regije koje je putin napao/osvojio sadrže ogroman postotak cjelokupnih ukrajinskih podzemnih neiskorištenih/nebušenih rezervi nafte i plina. Da frajer radi najveću pljačku energenata u povijesti. I nekoliko puta napisano u članku da zašto se o tome ne govori? Kaj je sa nuklearkom u zaporožju, najvećom na svijetu, kome će ona isporučivati sutra struju, ukrajincima ili rusima? Kaj mislite o tome?

  • tukan 01.04.2022.

    Opet govorim ja nemam plin u kuci!

Komentiraj...
Vidi sve komentare