Obavijesti

News

Komentari 483

Ukrajina tvrdi: Rusi napadaju Odesu, a Irpin je u ruševinama

Ukrajina tvrdi: Rusi napadaju Odesu, a Irpin je u ruševinama
5

Ušli smo u 37. dan ruske invazije na Ukrajinu. Borbe i dalje traju, poginuli se broje u tisućama, stradavaju civili, gradovi nestaju s lica zemlje... Iako je iza nas i nekoliko rundi pregovora, nikakav veći pomak nije ostvaren...

Ključni događaji:

POGLEDAJTE EMISIJU:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.46

'Tri ruske rakete pogodile su stambenu četvrt u Odesi'

Guverner Odese Maksim Marčenko kaže da su tri ruske rakete pogodile stambenu četvrt u lučkom gradu. Ima i žrtava.

Tvrdi da su projektili ispaljeni s Krima koji je pripojen Moskvi na jugu.

Ukrajinska vojska je priopćila da je njezina protuzračna obrana spriječila napad na kritične infrastrukturne objekte u gradu.

- Neprijatelj je na podmukao način pokušao pogoditi kritične infrastrukturne objekte čije bi uništavanje moglo biti opasno za civilno stanovništvo. Zahvaljujući pravovremenom i učinkovitom odgovoru snaga protuzračne obrane, projektili nisu pogodili ciljeve na koje je neprijatelj ciljao - napisali su, piše BBC.

23.36

Preko četiri milijuna Ukrajinaca pobjeglo je iz zemlje

Gotovo 10 posto ukupnog stanovništva Ukrajine pobjeglo je iz zemlje od ruske invazije, a otprilike 4 milijuna izbjeglica traže sigurnost u susjednim zemljama.

Poljska je primila čak 2,4 milijuna Ukrajinaca. Nekoliko stotina tisuća Ukrajinaca je pobjeglo u druge europske zemlje, uključujući Rumunjsku, Moldaviju i Mađarsku, prema podacima UN-a.

Visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice Filippo Grandi ranije je nazvao egzodus izbjeglica iz Ukrajine "najbrže rastućom izbjegličkom krizom u Europi od Drugog svjetskog rata".

22.53

Harkiv, drugi grad po veličini u Ukrajini, bombardiran je gotovo svakodnevno, ali je uspio izdržati.

22.44

Kremlj želi "prosvijetliti" Depardieua nakon kritike agresije na Ukrajinu

Kremlj je ponudio da "razjasni" situaciju Gerardu Depardieuu, nakon što je francuski glumac kritizirao ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog invazije na Ukrajinu.

"Najvjerojatnije Depardieu ne razumije potpuno što se događa", rekao je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi novinska agencija Interfax.

"Ako treba, spremni smo mu sve reći i razjasniti stvari kako bi bolje razumio", dodao je.

Depardieu, koji godinama posjeduje rusku putovnicu i Putina je nazvao svojim prijateljem, optužio je u četvrtak predsjednika Rusije za "lude, neprihvatljive propuste" koji su naposlijetku doveli do rata.

Taj 73-godišnjak također je najavio da će sav prihod od tri koncerta početkom travnja donirati ukrajinskim žrtvama rata.

22.38

Gradonačelnik: Mariupolj izgleda poput ruševine

Sergej Orlov, zamjenik gradonačelnika Mariupolja, za CNN je govorio o tome što se događa u gradu.

“Grad je potpuno uništen, izgleda poput ruševine”, rekao je. “Uznemireni smo, ne zbog infrastrukture, već zbog ljudi'', kazao je.

Orlov je rekao da Rusija ne dopušta nikakvu humanitarnu pomoć u grad. Kazao je da je zbog nedostatka hrane i zaliha uobičajeno da ljudi imaju tri obroka tjedno.

Komentari 483