To je to što me zanima!

Sanader se žalio da je umoran, a nedavno je tulumario u Rusiji

Sanader je na ročištu kazao da je imao dva operativna zahtjeva  te zamolio da mu se zbog umora dozvoli da obranu počne iznositi sutra. Sud je taj prijedlog prihvatio.
Vidi originalni članak

Suđenje u 'Fimi mediji' se nastavlja. Ivo Sanader pojavio se na sudu u 9.40. Njegova odvjetnica Jadranka Sloković predložila je sudu da kao nezakonit dokaz iz spisa izdvoji nalaz i mišljenje knjigovodstveno-financijskog vještaka Zrinka Ručevića. 

Obrana smatra kako on nema potrebna znanja za taj posao. Tvrdi kako to proizlazi iz odgovora PMF-a Ministarstvu pravosuđa u kojem su rekli da Ručević, koji je završio PMF, nema potrebna znanja za vještaka. Odnosno, da mu taj smjer nije omogućio stjecanje potrebnog znanja da radi kao financijski vještak. 

Sud smatra da nalaz vještaka Ručevića nije nezakonit te se suđenje nastavlja. 

Odvjetnica Sloković predložila je da se neposredno ispita povjesničar umjetnosti Igor Zidić jer je na osnovu njegove procjene vještak Zrinko Ručević izvršio financijsko vještačenje slika. Također je zatražila da se neposredno ispita i Frano Bilaver radi vjerodostojnosti iskaza Ivana Jarnjaka. 

Prijedlozi su odbijeni, a Sanader je kazao da je imao dva operativna zahvata  te zamolio da mu se zbog umora dozvoli da obranu počne iznositi sutra. Sud je taj prijedlog prihvatio. Obranu će početi iznositi u srijedu. 

Opet iznosi obranu 

Ivo Sanader trebao bi u utorak ponovno iznijeti obranu u ‘Fimi mediji’. Na prvom suđenju bivši premijer nepravomoćno je osuđen na devet godina zatvora.

PROŠLO JE DEVET GODINA Stao je pred novinare i šokirao: 'Ja sam svoju dionicu odradio'

No Vrhovni sud ukinuo je presudu i vratio je na ponovno suđenje. Sanadera i ostale optužene terete za osnivanje i punjenje crnog fonda HDZ-a donacijama i milijunima izvučenim iz javnih i državnih tvrtki koji su, osim u stranci, završavali, tvrdi USKOK, i u džepovima optuženika, najviše kod Sanadera. 

Idi na 24sata

Komentari 104

  • bluehotel 03.07.2018.

    A jeste svi zlobni! Pa umorio se čovjek u Rusiji. Vodka, put, Ruskinje lake na okidaču, jet lag, promjena hrane, vode, tvrda sjedala, buka na stadionu.....

  • PATRICIA 03.07.2018.

    Teska sprdacina!

  • Demetrius 03.07.2018.

    Svaki sudski proces je cirkus i laz i neistina.A o Sanaderu je suvisno trosit bilo kakve rijeci.Bio kriminalac.Postao celebrity.

Komentiraj...
Vidi sve komentare