To je to što me zanima!

Subvencije za stanove samo do cijene 1500 eura po kvadratu

Ministarstvo graditeljstva ipak neće subvencionirati kupnju stanova do cijene 1900 eura po četvornom metru. Zakon bi trebao uskoro biti usvojen. Moći će se koristiti za prvu nekretninu
Vidi originalni članak

Ministarstvo graditeljstva ipak neće subvencionirati kupnju stanova do cijene 1900 eura po četvornom metru. Po novome bi se subvencija pola rate kredita mogla dobiti samo za stanove do 1500 eura po kvadratu. Ministar Lovro Kuščević je rekao da su mnogi digli cijene na najavu ove mjere, pa su smanjili subvencije. Zakon bi trebao uskoro biti usvojen, a primjenjivat će se u drugoj polovici godine. Moći će se koristiti za prvu nekretninu.     

Idi na 24sata

Komentari 45

  • liliana 06.03.2017.

    Otkuda taj novac kad je proračun u deficitu?

  • --- DAVOR --- 06.03.2017.

    Vezano uz bespravnu gradnju, često puta gledam na fejsu kako Palestincima koji žive pod izraelskom okupacijom ruše kuće. Čovjek bi pomislio "zašto su radili bez građevinske dozvole", međutim, okupacijske vlasti im ne žele izdati građevinske dozvole i mogu ili živjeti u šatoru ili ići u bespravnu gradnju. Iz tog razloga podržavam bespravnu gradnju u Palestini i protivim se rušenju njihovih kuća. Što se tiče bespravne gradnje u Hrvatskoj, ona je posljedica neprirodnih ograničenja koja je stavio zakonodavac, ta ograničenja lako su nestajala ako bi građevinar dao mito ljudima koji su odlučivali o izdavanju dozvole. Tada su se mijenjali i urbanistički planovi da može graditi kat više, da se pašnjaci prenamjenjuju u građevinsko zemljište i slično. Onaj tko nije imao veze ili novca za mito, bio je prisiljen raditi ilegalno. Međutim, bolje da su ljudi gradili ilegalno svoje, nego da su krali tuđe, živjeli u šatorima ili u skučenom prostoru. Što se tiče same gradnje, odkad su se Hrvati doselili na ove prostore, bespravno su gradili stoljećima, to je kod nas tradicija, sve ove priče s legalizacijom i propisima su pranje mozga s ciljem izbijanja novca iz džepa građana. Građani koji misle da su legalizacijom profitirali žive u zabludi, država će na duge staze više izbiti građanima novaca naplaćujući komunalnu naknadu, porez na nekretnine i porez na promet nekretnina na 800.000 legaliziranih objekata, nego li će građani eventualno kratkoročno zaraditi jer njihov objekt vrijedi malo više.

  • Herzog(315178) 06.03.2017.

    Ide se na ruku Bosanskim građevinarima koji će dobro nagraditi ovog ministra i ekipu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare