To je to što me zanima!

'Suci zastupaju zakon, ali Sanader je prešao granicu'

Predsjednik Vrhovnog suda reagirao je na izjavu premijera Sanadera kako je presuda u slučaju Glavaš tempirana pred lokalne izbore u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Sanaderova izjava je neprimjerana i njome je prešao granicu koja se u odnosu na sudstvo i njegovu neovisnost ne smije prijeći, rekao je Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda. Tim se riječima osvrnuo na izjavu premijera Ive Sanadera koji je rekao da se presudom Glavašu sudstvo uključilo u izbornu kampanju.
- Suci i njihove odluke ne služe niti zastupaju bilo koga, oni zastupaju samo zakon. Tako će o zakonitosti postupka u slučaju Glavaš ako treba odlučiti Vrhovni sud - rekao je Hrvatin te dodao da će se suci znati suprotstaviti svim pritiscima.
- Konačno, valja reći da je dobro što je javnost prepoznala način neprimjerenog obraćanja sudstvu, posebice jer izjava predsjednika Vlade ima posebnu težinu. Dobro je ako je to rezultat osjetljivosti prema temeljnoj pretpostavci za rad sudstva - njegovoj neovisnosti, a ne samo izraz politike. Suci znaju i znat će se suprotstaviti svim pritiscima i suditi neovisno, nepristrano i stručno - poručio je Hrvatin.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Joseph20 11.05.2009.

    TKO LI GA JE SAMO IZBIRAO ZA PREMIJERA?

  • hulk10 11.05.2009.

    Hoćemo neovisno i nekorumpirano sudstvo inače ćemo ugasiti svijetlo

  • udrugabu 11.05.2009.

    ..kome to maže oči vrli predsjednik Vrhovnog suda? Isti taj Vrhovni sud je leglo kriminalaca i bandita što sam osjetio i na vlastitoj koži...

Komentiraj...
Vidi sve komentare