To je to što me zanima!

Sud 63-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog prijetnji državnim dužnosnicima

Tužiteljstvo je izvijestilo da je sudac istrage prihvatio prijedlog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu i odredio Pavloviću istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela
Vidi originalni članak

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor Veliboru Pavloviću (63) osumnjičenom da je prijetio smrću državnim dužnosnicima, izvijestilo je u petak Državno odvjetništvo (DORH).

Tužiteljstvo je izvijestilo da je sudac istrage prihvatio prijedlog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu i odredio Pavloviću istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

NEMA OZLIJEĐENIH U dvorištu kuće na Rujevici opalio iz pištolja: Oštetio prozor Pravnog fakulteta u Rijeci

U priopćenju, u kojem ne navode Pavlovićev identitet, tužiteljstvo je izvijestilo da je ispitalo 63-godišnjeg hrvatskog i državljanina Sjedinjenih Američkih Država zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela prijetnje.

Sumnjaju da je Pavlović 12. svibnja 2023. mobitelom nazivao policijske postaje i prijetio državnim dužnosnicima smrću, u nakani da ih ustraši.

TJERAO IH S PLAŽE VIDEO Čovjek na plaži kod Zadra napao turiste i prijetio: 'Donit ću pištolj i sve ću ih poubijati!'

Policija je u četvrtak izvijestila kako je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 12. svibnja telefonom nazvao operativno dežurstvo jedne zagrebačke policijske postaje te uputio prijetnju ubojstvom predsjednika i članova vlade „u svezi s njihovim radom i položajem državnih dužnosnika”.

Istog dana, 20-ak minuta kasnije nazvao je i šibensko-kninsku policiju uputivši „prijetnju ubojstvom predsjednika Vlade RH i drugih sadašnjih i bivših državnih dužnosnika, u svezi s njihovim radom i položajem državnih dužnosnika. Uz prijetnje, vrijeđao je i policijske službenike”, kazali su u policiji.

IZVAN ŽIVOTNE OPASNOSTI SU Detalji nesreće u Dramlju: Žena autom uletjela na terasu. Osam ljudi je ozlijeđeno, dvoje teško

Istaknuli su i da se radilo o kompleksnom kriminalističkom istraživanju jer se osumnjičeni 63-godišnjak nalazio izvan Hrvatske te se koristio sofisticiranom tehnikom kako bi prikrio svoj identitet i stvarnu lokaciju s koje je upućivao pozive.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u četvrtak da je do uhićenja osumnjičenog u Zadru dovela i suradnja s američkim sigurnosnim službama.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • neidemdalje 07.07.2023.

    Pustite čovjeka ...on je samo rekao što veliki broj građana svakodnevno pomisli ili kaže...

Komentiraj...
Vidi sve komentare