To je to što me zanima!

Sud: Menadžeri nisu dali mito, ali ga je Janez Janša primio

Iz DORH-a kažu da u Hrvatskoj nije bilo nepravilnosti. Tužitelji su tvrdili da su menadžeri Patrije s posrednicima Riedlom i Wolfom dogovorili mito za Hrvatsku
Vidi originalni članak

Paradoks s finskom Patrijom i navodnim davanjem mita za prodaju oklopnjaka sada je potpun. Finski prizivni sud odbacio je žalbu na prvostupanjsku presudu kojom su bivši menadžeri Patrie - njen direktor Jorm Wiitakorpi, potpredsjednik Heikki Hulkkonen, zastupnik za Sloveniju i Hrvatsku Reijo Niitynena, direktor prodaje Tuomas Korpi i financijski direktor Kai Nurmi oslobođeni optužbi da su odobrili tri milijuna eura mita za posao u Sloveniji vrijedan 278 milijuna eura. 

U međuvremenu, u Ljubljani su zbog primanja mita u zatvoru završili bivši premijer Janez Janša, brigadir Anton Krkovič i direktor tvrtke Rotis Ivan Črnkovič.

Hulkkonen i Niittynen proglašeni su krivima te osuđeni na uvjetnu kaznu od 20 mjeseci, a Patria na 297 tisuća eura kazne, dok je Korpi oslobođen. 

Iz DORH-a kažu da u Hrvatskoj nije bilo nepravilnosti. Tužitelji su tvrdili da su menadžeri Patrije s austrijskim posrednicima Wolfgangom Riedlom i Walterom Wolfom 2005. dogovorili mito za Hrvatsku, piše Večernji list

Idi na 24sata

Komentari 4

  • arwin 01.07.2015.

    Sumrak države.

  • agloa 01.07.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • peter gordon 01.07.2015.

    pa ako cemo pravo, samo s`parama odnosno mitom se stvari rjesavaju brze i bolje, naravno bez svijedoka

Komentiraj...
Vidi sve komentare