To je to što me zanima!

Sud odbacio optužnicu protiv Bandića u slučaju 'štandovi'

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbacilo je optužnicu protiv Milana Bandića, Ivice Lovrića i Zdenke Palac zbog pogodovanja inicijativi "U ime obitelji"
Vidi originalni članak

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbacilo je optužnicu protiv gradonačelnika Milana Bandića, p ročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića i voditeljice podružnice zagrebačkih Tržnica, članice Zagrebačkog holdinga Zdenke Palac u slučaju "štandovi".

Nakon što je Uskok ispitao još 7-8 svjedoka na iste okolnosti no nije utvrđeno da je Bandić prekršio ovlasti i da nije imao pravo dati financijsku potporu udruzi "U ime obitelji", rekla njegova odvjetnica Jadranka Sloković.

- Mi smo naveli da se radi o postupku gdje je iskazana ne samo selektivnost DORH-a, odnosno Uskoka, u progonu  određenih postupanja, nego čak mislimo da se u konkretnom slučaju radi o zlouporabi ovlasti. Nesporeno je da se radilo o korištenju ovlasti koje gradonačelnik Bandića ima i ni na koji način nije dokazano da bi on prekršio ili na bilo koji način doveo njih u pitanje - rekla je Sloković.

Zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković najavio je da će se žaliti Vrhovnom sudu kada dobiju odluku Optužnog vijeća.

Pogodovanje inicijativi "U ime obitelji"

Podsjetimo, Bandića se tereti da je građanskoj inicijativi "U ime obitelji"  za potrebe referenduma 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' protuzakonito osigurao tiskanje letaka i plakata, snimanje i emitiranje spotova te ustupanje štandova, čime su Grad Zagreb i Tržnice Zagreb u korist te Udruge oštećeni za više od 308 tisuća kuna.

Uz Bandića, na meti Uskoka našli su se pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i voditeljica podružnice zagrebačkih Tržnica, članice Zagrebačkog holdinga Zdenka Palac, a sumnjiči ih se za zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnicu je sud vratio tužiteljstvu na doradu, a USKOK ju je u lipnju ponovno podigao nakon što su proveli "dodatne dokazne radnje".

Za zlouporabu položaja i ovlasti za što Uskok tereti svo troje osumnjičenika zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina ili jedne do dvanaest godina ako je nedjelom pribavljena "znatna imovinska korist".

Idi na 24sata

Komentari 191

  • miskec56 18.07.2015.

    Dok god optužnice brotiv banderasa, maminjasa i sl, dolaze na sud , a koji je pod ingerencijom turudića, NITI JEDNA OPTUŽNICA NEĆE PROĆI. Mogu ti likovi pucati po cesti, ubijati, ali optužnice neće biti prihvaćene, nikada, pa ni tada. Ti likovi su umreženi, isprepleteni interesima ko svinjska crijeva.

  • darko20 18.07.2015.

    Nevjerojatno je koliko u Hrvatskoj ima ljudi koji podržavaju ove kriminalce poput Bandića, Mamića i njima sličnih. Pa nije ni čudo u kakvom se rasulu nalazimo. Zaista smo jadni. Ništa bolje ne zaslužujemo.

  • matura 18.07.2015.

    Još jedna kontroverzna odluka našeg sudstva, ali suci moraju biti autonomni. Jesu li to baš svi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare