To je to što me zanima!

Sud Talijanki dopustio da umre nakon 17 god. kome

Eluana Englaro (37) stradala je u sudaru 1992. godine. Papa smatra kako eutanazija nije pravo rješenje, Vatikan da je riječ o gnjusnom ubojstvu
Vidi originalni članak

Eluana Englaro (37), koja 17 godina vegetira u stanju kome, prebačena je u noći na utorak u privatnu bolnicu u Udinama, gdje će joj biti dopušteno umrijeti, a sudska odluka izazvala je osudu Katoličke crkve i nezadovoljstvo udruga koje se protive eutanaziji. Manja skupina aktivista pred klinikom u gradu Lecco nastojala je spriječiti prebacivanje Eleane Englaro u bolnicu La Quiete. Englaro je u komi od automobilske nesreće 1992. godine. Njezin otac godinama je vodio sudsku bitku za pravo na eutanaziju svoje kćeri tvrdeći da bi to bila njezina želja. Papa Benedikt XVI poručio je tijekom vikenda da je eutanazija "pogrešno rješenje za patnje", a vatikanski ministar zdravstva Javier Lozano Barragan poručio je da je sključivanje aparata koji Eluanu održavaju na životu jednako gnjusnom ubojstvu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • maćuhica 03.02.2009.

    život je more...jedan od najljepših filmova......

  • šamar 03.02.2009.

    o ovoj temi bi se moglo diskutirati ima minusa i plusa...n znam kako da ovo komentiram pa necu

  • trešnja 03.02.2009.

    Eto vam pokazatelja kako crkva ne vjeruje u duhovni život,već samo ovaj materijalni,tjelesni.Da nije tako objasnili bi ljudima o čemu se radi,ali ima jedan problem,a to je da ni sami ne razumiju što pričaju.Da nema medicine ona bi već odavno umrla,a ovako joj medicina pomaže u vegetiranju i još si uzimaju pravo odluke o njezinom odlasku.Prestrašno za crkvu i medicinu!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare