To je to što me zanima!

Sud je odlučio! Sanader izlazi, žalio se što ne smije iz Zagreba

Uskok je doveo pitanje iznos jamčevine. Tražili su da jamčevina bude 100 milijuna kuna jer je Sanader navodno za toliko oštetio državu. No, taj prijedlog nije prihvaćen
Vidi originalni članak

Sudac istrage na zagrebačkog Županijskom sudu, Krešimir Devčić usvojio je odluku Ustavnog suda da se Ivi Sanaderu ukine pritvor. Donesene su dvije blaže mjere - oduzimanje putovnice i zabrana napuštanja boravišta plus jamčevina u iznosu od 12,4 milijuna kuna, koju je obrana ranije ponudila. Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović rekao je kako se na ročištu govorilo o provedbi odluke Ustavnog suda.

- Sud je prihvatio notornu činjenicu da ako je pritvor ukinut onda je ukinut. Nema se o tome više što raspravljati. Uskok je to ročište iskoristio za daljnju lamentaciju o Sanaderovom bijegu, istrazi i ostalom - rekao je Prodanović. Dodao je kako Sanader izlazi na slobodu čim se provedu upisi na nekretnine jamaca. Ne zna točno kada će to biti, u petak ili najkasnije ponedjeljak što je i krajnji rok za oslobađanje. 

Uskok je doveo pitanje iznos jamčevine. Tražili su da jamčevina bude 100 milijuna kuna jer je Sanader navodno za toliko oštetio državu. Taj prijedlog je odbijen.

Prodanović je kazao kako je Sanader zadovoljan odlukom suda, no nije zadovoljan što ne može napustiti Zagreb. Žalit će se na taj dio jer smatra da je primjerenija mjera da se javlja policiji svakih sedam dana. 

Uskok je najavio žalbu na ovu odluku. Prodanović kaže kako je ta žalba potpuno besmislena jer s žale protiv odluke Ustavnog suda. Na pitanje što se događa ako pokrenu postupak za Fimi mediju, odnosno može li Sanader dobiti novi pritvor, Prodanović je odgovorio da ne može jer se radi o istom predmetu i istim zakonskim osnovama, jedino o drugoj fazi (Fimi media je još u istrazi).

Idi na 24sata

Komentari 94

  • papioo 08.12.2011.

    neka našeg ive sad će na banku i na odmor

  • angelos 07.12.2011.

    sramota, svi nam se smije, kakvo sudstvo imamao...Rod Blagojević je dobio 14g zatvora za korupciju, dok Sanader je uništio cijelu državu i pokrao brdo love i nikome ništa., Taj sudac je dobio puno love za ovu presudu, njegovio odvjetnici također, kod na je to pisano pravilo...imaš love, imaš slobodu, nemaš love, truni u zatvoru. Ne promjeni li ova nova vlada te sramotne zakone i one koji ih sprovode, neka daju ostavku ili će im narod suditi.... Sanader bi trebao sve pokradeno vratiti i zauvijek ga potjerati iz HR, oduzeti mu državljanstvo...

  • Job 07.12.2011.

    Ipak je Hrvatska " egzotična" država!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare