To je to što me zanima!

Sudac donio odluku: Presuda u slučaju 'franak' već 4. srpnja

Iako je osam banaka, ali i Udruga Potrošač imalo nove dokazne prijedloge sudac Dobronić ih je sve odbio: 'Dokaza je s obje strane dovoljno. Spis ima 2500 stranica'
Vidi originalni članak

Sudac Radovan Dobronić u utorak je na Trgovačkom sudu u Zagrebu odbio daljnje dokazne prijedloge osam banaka i Potrošača u slučaju 'Franak'. Najavio je da će već 4. srpnja donijeti prvostupanjsku presudu u jednom od povijesnih slučaja za našu državu. 

Inače, banke su, među ostalim,  tražile da se kao svjedoka pozove i bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski, ali i da se saslušaju i osobnih bankari koji su građanima odobravali kredite u 'švicarcima'.  Sudac je sve te prijedloge odbio. 

- Sva ta vještačenja odužila bi proces na možda i do godinu dana, a dokaza je s obje strane dovoljno. Spis ima 2500 stranica -  rekao je sudac.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • leoirex 04.07.2013.

    Svaka čast sucu koji je donio ovako pravednu presudu, ali, po mojem mišljenju to bi trebala biti sasvim normalna stvar u donošenju sudskih odluka. Tko je pogriješio, neka bude kažnjen.

  • fijuman 18.06.2013.

    Nadam se pozitivnoj odluci cjenjenog gospodina suca da se konačno stane lihvarenju i financijskom ili bilo kojem drugom inžinjeringu. Konačno će valjda i nama stoci sitnog zuba zasjati sunce i nešto uljepšati život u hrvatskoj neimaštini i beznađu svekolikog lopovluka.

  • bayfuncro 18.06.2013.

    Povraća mi se više od ove priče- lakovjernici su popu*ili priču bankarskog osoblja, uzeli naivno kredite, ne za biznis, nego za stanovanje, za ugodu, za pokazat se susjedu, i sad bi trebalo bilo kako oduzet tim bankama što su im legalno- pravno uzeli....kao da ide dužnik lihvaru uzet...nije se trebalo u tu priču ni petljat, a kad se sranje dogodi uvjek nastaje problem...

Komentiraj...
Vidi sve komentare