To je to što me zanima!

Sudac: Leku bih poslao u zatvor da sam to mogao

Sudac kaže da Anonija Leku nije mogao kazniti zatvorom zbog prekoračenja brzine od 119 km/h u nenaseljenom mjestu jer zakon to ne predviđa
Vidi originalni članak

Matko Tolić, sudac prekršajnog suda u Solinu ističe kako Antoniju Leki nije mogao izreći zatvorsku kaznu zbog prekoračenja brzine od 119 km/h. Leko je, da podsjetimo, zaustavljen nakon što ga je policija snimila kako juri autocestom brzinom od 249 km/h, a Tolić ga je kaznio s 6.800 kuna plus 800 kuna sudskih troškova te su mu oduzeli vozačku dozvolu na godinu dana.
- Maksimalna kazna za prekoračenje brzine u nenaseljenom mjestu je 7.000 kuna, a za taj prekršaj zakonom nije predviđena zatvorska kazna. Zato se ovaj slučaj razlikuje od slučaja Pevec gdje je vozač u naseljenom mjestu vozio 90 km/h više od dopuštene brzine.
- Da sam mogao, Leki bih sigurno odredio i zatvorsku kaznu - zaključio je Tolić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • virusica 27.11.2009.

    Pa nije sudac krojio Zakon, on ga samo provodi i ne može van njegovih okvira. Ako nismo zadovoljni, pišimo Vladi i Saboru, prvi predlažu zakone, a drugi izglasavaju. Nadam se da ih netko od njih i pročita. Da nemaju lektore u to sam sigurna.

  • sonijakodimi 27.11.2009.

    vrana vrani oći nekopa

Komentiraj...
Vidi sve komentare