To je to što me zanima!

Sudar za sudarom: Zaletjeli su mu se u dvorište čak 30 puta

Barem dva puta mjesečno auto im udari u zid ograde ili u čemprese. Auti ‘prelete’ mostić u blizini pa slete i u dvorište Zlatka Dudaša u Jablanovcu kraj Zaprešića
Vidi originalni članak

Svaku večer hvata nas jeza od zvukova kočenja pred kućom. Auti voze duplo brže od ograničenja. Bojimo se za život, rekao nam je umirovljeni Zlatko Dudaš (71).

On i supruga zadnjih pet godina spavaju nemirno zbog prometnih nesreća ispred njihove kuće u Jablanovcu kraj Zaprešića. Do danas je bila 31, a samo u 2014. već četiri. Najveći problem predstavlja mostić preko kanala u blizini njegove kuće, preko kojeg ljudi voze prebrzo.

Most kao skakaonica

- Taj most je kao skakaonica. Prošle godine je žena potpuno izgubila kontrolu nad autom i njime je uletjela u lokal u kući. Kao da se parkirala u garažu - rekao nam je očajni Zlatko.

Kako bi pokušao spriječiti slične prometne nesreće, ispred kuće je postavio betonske žardinijere s čempresima.

- Svaka od njih teška je oko 300 kilograma. U zadnjoj prometnoj pet ih je razbila vozačica auta. Sve to mora stajati pred kućom dok ne dođu procjenitelji - pojašnjava umirovljenik. Jednom je stradao i procjeniteljev auto koji je bio parkiran kraj njegove kuće.

- Izašao je popisati razbijene posude i ogradu. Drugi auto je projurio i razbio procjeniteljev. Zbog štete je po auto morao doći kamion - prisjeća se Zlatko.

Nemaju novaca za ležeće policajce

Zbog silnih prometnih nesreća obratio se i Županijskoj upravi za ceste Zagrebačke županije. Predložio je da u blizini kuće postave ležeće policajce, no oni su samo odgovorili kako za to nemaju novca. Policija zna za problem, kaže umirovljenik, ali oni samo dođu napraviti zapisnik i sve ostane kao prije. Ne želi više strahovati za svoj i suprugin život.

- Najviše me pogodila nesreća na Božić. Na Badnjak sam ih postavio sedam, a ujutro su ih polupali - žali se Zlatko. Ukupna šteta je 100.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • LukaSabati_1 06.03.2014.

    Ukupna steta , ako se odnosti na žardinjere ispred kuce ( 100 000 kn ) onda ovako , ne da se radim pametan , ali ako u 30 nesreca , u svakoj nesreci bilo razbijeno 10 žardinjera ( a nije ) + 2 flanca borika il nekog pikeceg bilja dolazimo do zakljucka da je bilo razbijeno 300 žardinjera i 600 flanca . Cijena žardinjere velike kao sto su na slici je cca 200 kn ,. ukupni trosak za 300 žardinjera je 60 000 kn . Deda ovak , dosta ti penez pobiras i od penzije i valjda sedis doma i molis boga kaj ti se nesce zapela v hizu jer si ocito i rulete dal osigurati ;)

  • ŽeljkoŠuput 06.03.2014.

    Idem tuda svako jutro. Taj zavoj ima razliku u nivou asvalta na sredini samog luka i onda moronima koji ne puste gas prije, zadnji kraj poskoči na izlazu i ode lijevo a prednji kraj drito u žardinjere. Žao mi je đedaja ali rješenje je da uzme 15 metara željezničke tračnice i zavari nekave "stalke" za cvijeće, unutra posije djetelinu.

  • klanida 06.03.2014.

    Svakako da možete komentirati sve i svašta, ako ne poznajete teren i što se čovjeku događa. Most je prije njegove kuće i svaka neoprezna vožnja nažalost završava ispred njegove kuće. Očito se čeka trenutak kad će neki sljedeći put auto otići na lijevu stranu gdje se ponekad zna naći skupina pješaka koja je upravo sišla na autobusnoj stanici preko puta ili skupina djece koja čeka školski autobus. Nažalost i moje dijete koristi tu autobusnu stanicu i molim Boga da joj se ništa ne dogodi na putu do kuće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare