To je to što me zanima!

Sudit će joj za pronevjeru: Sud odbio žalbu princeze Cristine

Sud u Palma de Mallorci je u pisanoj odluci odbio navode obrane i tužiteljstva koji su na početku sudskog postupka zatražili odbacivanje optužnice protiv Infante
Vidi originalni članak

Španjolski sud je u petak odbio žalbu španjolske princeze Cristine i sudit će joj u velikom predmetu za pronevjeru javnog novca.

Sud u Palma de Mallorci je u pisanoj odluci odbio navode obrane i tužiteljstva koji su na početku sudskog postupka 11. siječnja zatražili odbacivanje optužnice protiv starije sestre španjolskog kralja Filipa VI. za poreznu prijevaru.

Oni su ocijenili da tužba ultradesničarske organizacije Manos Limpias (Čiste ruke) nije dovoljna za kazneni progon budući da ministarstvo pravosuđa i porezna uprava nisu to tražili.

Sud je odlučio odbiti zahtjev obrane i tužiteljstva da odustane od kaznenog progona. Suđenje će se nastaviti 9. veljače.

Princeza (50), majka četvero djece, prvi je član španjolske kraljevske obitelji kojemu se sudi otkako se 1975. vratila na prijestol.

Druga kći kralja Juana Carlosa i Sofije, optužena je za poreznu utaju prihoda stečenog pronevjerom šest milijuna eura javnog novca za koju je optužen i njezin suprug i bivši suradnik.

Infanta Cristina je od početka tvrdila da ne zna ništa o poslovima svog muža Inakija Urdangarina i da mu je bezuvjetno vjerovala.

Inaki Urdangarin (47), bivši profesionalni rukometaš i dvostruki dobitnik olimpijske medalje i njegov bivši suradnik Diego Torres optuženi su da su izdavali uvećane račune područnim vladama na Balearima i u Valenciji za koje su organizirali športske događaje. Korist su dijelili između više fiktivnih tvrtki, među kojima je i Aizoon, u vlasništvu Cristine i Inakija, preko koje su financirali svoje privatne troškove.

Urdangarinu se sudi za pronevjeru javnog novca, poreznu prijevaru, trgovanje utjecajem, prijevaru i pranje novca, za što može dobiti 19 i pol godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Ali Podvali Pobįjeglica 30.01.2016.

    Treba to osudijeti zato što ne puštloju naše pobijeglice na svojo Obalu a to najbliža mojoj bratiji iz susjedno kontinenat. Sada braća iz Libija morajo preko Grćke u gumeno ćamci

  • Linz 30.01.2016.

    Meni je još u Ivino vrijeme Inaki bio sumnjiv !!!

  • ilmare 29.01.2016.

    Ma , kako su se " usudili " jednu princezu optužiti ? Ah , da . Nije iz Hr...

Komentiraj...
Vidi sve komentare