To je to što me zanima!

Suđenje papinom sobaru moći će pratiti samo tri novinara

Gabriele je u kućnom pritvoru nakon što je u samici bio 9 tjedana. Odvjetnik koji ga je trebao braniti uručio mu je svoj otkaz zbog neslaganja oko strategije obrane
Vidi originalni članak

Suđenje bivšem pomoćniku pape Benedikta XVI. zbog krađe počet će 29. rujna u Vatikanu, piše BBC. Paolo Gabriele (46) priznao je da je uzimao povjerljive crkvene dokumente i prosljeđivao ih talijanskim medijima. U svoju obranu već je prije rekao kako ga je Duh sveti potaknuo da objavi dokumente kako bi otkrio 'zlo i korupciju' u Crkvi. Ukoliko bude osuđen, prijeti mu do šest godina zatvora. 

Gabriele je trenutačno u kućnom pritvoru nakon što je u samici proveo devet tjedana. Odvjetnik koji ga je trebao braniti uručio mu je svoj otkaz zbog neslaganja oko strategije obrane. Na suđenju će mu se pridružiti i tehničar Claudio Sciarpelleti koji je optužen za pomaganje u zločinu. Proces će u sudnici smjeti gledati samo tri novinara, a televzijske kamere nisu dopuštene. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ring-ring 18.09.2012.

    a kaj je s onom:Bog će mu sudit

  • malik tintilinić 18.09.2012.

    ahhaha vidiš šta ti je zakon?!? a kod nas se sude godinama i na kraju svi nevini, a ovaj još ni osuđen niti mu dokazana krivnja a već u samici bio!!!! i još će ga osuditi na kraju što je istinu iznio na vidjelo... ovaj režim bi trebalo malo kod nas primijeniti...

  • Kako vjetar puše 18.09.2012.

    Ako koji od ta tri novinara napiše išta o događanjima u sudnici suditi će i njemu.Kriminal iz crkve ne smije izići van u javnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare