To je to što me zanima!

Flavio na sudu: S Ježićem sam pričao o utakmici, ne o novcu

Robert Ježić, koji je po vlastitom priznanju za Sanadera preuzeo prvu polovinu MOL-ovog mita, na sudu je ispričao da je primanje 5 mil. eura organizirao Flavio Sanader
Vidi originalni članak

Na suđenju Ivi Sanader, bivšem hrvatskom premijeru, kojeg terete za primanje 10 milijuna eura mita kako bi mađarskom Molu prepustio upravljačka prava u Ini, u četvrtak je svjedočio njegov brat Flavio (Vlado) Sanader. Krunski svjedok u ovom slučaju Robert Ježić, koji je po vlastitom priznanju za Sanadera preuzeo prvu polovinu MOL-ovog mita, na sudu je naime ispričao da je primanje 5 milijuna eura organizirao upravo Flavio Sanader. 

Sudac je na početku ročišta rekao Flaviju Sanaderu da ne mora svjedočiti ako ne želi, a on je rekao kako želi. Flavio Sander je rekao kako poznaje Roberta Ježića.

- Znam ga osam ili devet godina, stranački, preko brata. Vidjeli smo se i 2009. u Švicarskoj. Vidio sam ga i nakon što su Ivo i on bili na utakmici u Milanu. Ja na utakmici nisam bio, ali su oni dvojica nakon utakmice došli u Zürich - rekao je svjedok. Dodao je kako su tada razgovarali o utakmici i nisu pričali o nikakvom prebacivanju novaca.

- Ježić laže ako tvrdi da smo razgovarali o prebacivanju novca - kaže Flavio Sanader. 

Nakon Flavija Sanadera svjedočio je Abel Galacz iz Budimpešte, komercijalni direktor u Molu. On je u svojem svjedočenju toliko branio Mol da mu je sudac Ivan Turudić na kraju rekao: "Vi ste jako lojalan menadžer svoje kompanije i ja bih vam nakon ovog svjedočenja povećao plaću". 

Suđenje Ivi Sanaderu bi se trebao nastaviti sljedeći tjedan. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • čamil 25.05.2012.

    To sam i mislio, pravi sportski tipovi.

  • mazaluna 25.05.2012.

    Ovi su gori od sicilijanske braće.Mada ima slićnosti teški katolici i kao sve za obitelj.A znimanja -poduzetnik koji nezna ni kakva to poduzeća ima.Kaj god.

  • niksonvkci89 24.05.2012.

    Mislim da turudic nista nebi pogrijesio kad bi pohapsio i zatvorio sve ove sanaderove svjedoke sto bi rekli srbi belosvetske bitange

Komentiraj...
Vidi sve komentare