To je to što me zanima!

Suđenje za nesreću: Obrana tražila dopunsko vještačenje

Obrana tvrdi kako retardant nije bio isključivi uzrok nesreći, no, tužitelj to opovrgavaju jer su na tom dijelu pruge probleme s kočenjem imala još dva vlaka
Vidi originalni članak

Nakon dvomjesečne stanke, u nastavku suđenja za nesreću vlaka u Rudinama na Županijskom sudu u Splitu zatraženo je dopunsko vještačenje. U nesreći iz srpnja 2009. godine  poginulo je šestero ljudi, a 55 ih je ozlijeđeno. Prema nalogu suca Damira Romca stručnjaci Centra za forenzička ispitivanja Ivan Vučetić u idućih  mjesec dana morati će dati detaljnija objašnjenja oko ispravnosti i sigurnosti vlaka prije izlijetanja s tračnica. 

Obrana tvrdi kako retardant TG-300 nije bio isključivi uzrok nesreći, no, tužitelj to opovrgavaju jer su na dijelu pruge koji je time bio premazan probleme s kočenjem imala još dva vlaka. Tražiti će se dodatni odgovori kao što su krajnja brzina  za siguran prolazak zavoja u kojem je vlak izletio u različitim varijantama. 

Za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno s neizravnom namjerom sudi se  Ivanu Medaku (53), bivšem direktoru HŽ-a,  Ivanu Tomaškoviću (36), direktoru tvrtke "Intrade", koja je nabavila sporni retardant i savjetniku te tvrtke Jozu Bazinu (60). Optuženi su Drago Rogulj  (56), šefa protupožarne zaštite HŽ-a u Splitu i Branko Tišljar (44), vatrogasac DVD-a iz Strušca koji je nanosio TG-300.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • PapaŠtrumpf 05.09.2011.

    Kad ovoliko traje vještačenje željezničke nesreće, kad će te tek naći Antoniu Bilić ? 2019.?

  • englez 05.09.2011.

    Ti i onaj retardant imate isto ime!!

  • n88 05.09.2011.

    pogodite ko bi bio kriv da je strojovođa slucajno poginuo... kad bi u zeljeznicu ulagali ko u mostove na peljescu,autoceste i slicne "potrebne" projekte bili bi uz rame njemackoj, francuskoj. pruge su nam tempirane bombe svjedoci smo toga svaki dan a nitko nista ne radi da se to u skoroj buducnosti promjeni glavno da se CRVENI i PLAVI nadmudruju!!!!!!!!!!!!!!! sramota vas budi

Komentiraj...
Vidi sve komentare