To je to što me zanima!

Šuica pisala čelnicima EU-a o graničnom sporu sa Slovenijom

Šuica se nada da će dvije prijateljske zemlje i zemlje saveznice prevladati razlike i doći do, za obje strane, prihvatljivog rješenja, navodi se u priopćenju
Vidi originalni članak

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Dubravka Šuica uputila je pismo predsjedniku Parlamenta, Komisije i Vijeća o rješavanju otvorenog graničnog spora sa Slovenijom, priopćio je u utorak njezin ured.

Pismom predsjedniku Europskog parlamenta Tajaniju, predsjedniku Komisije Junckeru i predsjedniku Europskog vijeća Tusku, Šuica želi pomoći da se izbjegnu krive interpretacije i omogući nastavak razgovora, stoji u priopćenju.

SUSRET U BRUXELLESU Slovenci zadovoljni: Juncker i Pahor razgovarali o arbitraži

Dugogodišnja zastupnica Hrvatskog sabora i Europskog parlamenta u drugom mandatu tvrdi da je Hrvatska uvijek poštovala međunarodno pravo i njegovu primjenu.

Smatra da je jedini put ka rješenju stalni dijalog između dvije države članice na miran i konstruktivan način.

Napominje da su Hrvatska i Slovenija ušle u Europsku uniju sa istom zajedničkom granicom i tako funkcionirale godinama.

JUNCKER: 'Spor Hrvatske i Slovenije je problem i utječe na cijelu EU'

Također napominje da se slažu u više od 90 posto, a imaju različita stajališta oko 10 postogranice, no i mnoge zemlje članice imaju slične probleme i rješavaju ih mirno i u dobroj vjeri.

Stoga se nada kako će dvije prijateljske zemlje i zemlje saveznice prevladati razlike i doći do, za obje strane, prihvatljivog rješenja, navodi se u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • bajica1009 10.01.2018.

    Tako se prolazi kada pošalješ nesposobne u svijet da te zastupaju.

  • mily 10.01.2018.

    Šuica, gdje si bila do sada? Što si radila po tom pitanju? Zar si sad tek, kad je jučer rečeno da EU nije dobro upoznata sa razlogom ,,spora,, oko provedbe presude, shvatila da naša DIPLOMACIJA nije ništa radila po pitanju Piranskog zaljeva???? Jednostavno smo rekli da izlazimo iz arbitraže i točka! Naša diplomacija služi za turistilčka putovanja po svijetu, naslikavanja, davanje potpore dijaspori po svijetu da se konačno vratila ndh itd. Zar tome služi diplomacija? Zar EU mora reći da NISU UPOZNATI sa razlogom odbijanja Hrvatske za provedbu presude???????

  • Nomenestomen30 10.01.2018.

    šuica nemoj se uvlačiti u du... već zauzmi stav koji si dužna imati u obrani hrv interesa! ona spominje dogovor a u to isto vrijeme pahor vrijeđa i govori sasvim nešto drugo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare