To je to što me zanima!

Sukob oko INA-e: ‘Amerika se miješa u suverenost zemalja’

Ruski veleposlanik Anvar Azimov otvoreno napao SAD zbog izjava oko INA-e. I dok veleposlanici dviju zemalja se boksaju, a naša Vlada odugovlači...
Vidi originalni članak

Mi odlučujemo tko će biti akteri na hrvatskom energetskom tržištu, a druge zemlje samo izražavaju stavove.

Poručio je to u utorak premijer Andrej Plenković o sukobu američkog i ruskog veleposlanika tko bi trebao kupiti Inu. Dok Vlada traži konzultante i odugovlači već godinu dana odluku o Ini, američki i ruski veleposlanici su dokazali ono što se već dugo priča u energetskim krugovima - dvije zemlje vide Inu kao stratešku za utjecaj u Hrvatskoj. I učinit će sve da ‘oni drugi” ne ovladaju energetskim tržištem. Prvo je novi američki veleposlanik William Kohorst jasno rekao da ne želi Ruse kao remetilački faktor u Ini. Kako je ruski Rosnjeft zainteresiran, u utorak mu je odgovorio ruski veleposlanik Anvar Azimov. On je rekao da je Kohorstova izjava primjer ‘nepoštene konkurencije i miješanja u suverenost drugih zemalja’. Amerikanci žele i LNG terminal, Rusi ga žele spriječiti.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • nori 🖖 15.02.2018.

    A rus se ne miješa.Bazinga

  • Pinkerton 14.02.2018.

    Todorić je živi primjer kako prolaze oni kojima Rusi pomažu. Ne postoji besplatni ručak. Hrvatska se teškom mukom i uz mnogo odricanja vratila tamo gdje pripada i nema se potrebe sada kompromitirati i ugrožavati svoj položaj. Jasno i glasno uz SAD.

  • patagonija1 14.02.2018.

    Trebam odgovor. Zbog cega u bankama kod nekog ugovaranja usluge postoji obavezno pitanje dali si drzavljanin USA ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare