To je to što me zanima!

Sukobili se zbog doseljavanja Roma: Ozlijedili 12 policajaca

Građani i policija sukobili su u beogradskom naselju Resnik zbog odluke gradskih vlasti da se tamo napravi privremeno naselje za 20 obitelji Roma. Uhićeno je 20 ljudi
Vidi originalni članak

U sukobima koji su izbili u beogradskom naselju Resnik ozlijeđeno je 12 policajca i dva građanina. 

Izravan uzrok nereda je odluka gradskih vlasti da se u Resnik presele Romi iz Belvila. Iz beogradske policije obavijestili su da je privedeno 20 osumnjičenih zbog nereda.

Ozlijeđeni uglavnom imaju povrede od udaraca ciglama ili kamenjem. Policajci su većinom lakše ozlijeđeni jer su nosili zaštitne prsluke i kacige. 

Prema tvrdnjama iz policije stotinjak građana je tijekom prosvjeda ničim izazvano počelo gađati policajce kamenjem, piše Blic

Beogradski gradonačelnik Dragan Đilas oštro je osudio napade. Rekao je da u Beogradu zakon važi za sve i da onaj koji odluči napasti drugog čovjeka kamenom ili bocom  time prestaje biti građanin kojeg štiti zakon i postaje huligan.

Dodao je da je povod za incidente pravljenje privremenog naselja za Rome koje će biti više od kilometra udaljeno od prvih kuća, a u njemu će se smjestiti 20 obitelji. 

Idi na 24sata

Komentari 343

  • VUkodlak_1 11.04.2012.

    ja kad sam imao 16 godina imao sam curu romkinju isla je samnom u razred bila je najljepsa cura u skoli crna a nevjerovatno bistre zelene oci.niko nije ni znao da je romkinja.roditelji su joj skolovani ljudi i nisu svi romi isti.danas ne zivi u gradu radi kao uciteljca romskoj dijeci u francuskom dijelu kanade.ima dvoje dijece i ima normalan zivot.

  • andi_1 11.04.2012.

    Dođe mali cigo doma sav musav od glave do pete a otac pita majku : Ženo, očemo li da ga peremo il pravimo novo ? Na strani sam prosvjednika, nema razlike tu dal je u pitanju Beograd, Kragujevac, Zagreb il Čakovec.....svi oni imaju prije ili kasnije problema s romima, jer ove nikak da civiliziraš ! Nisam rasista i ne smeta me njihov ten al da se nemogu dotjerat u red već ih pustit da žive na grbači ostalog stanovništva, to me smeta !

  • KnezDomagoj 11.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare