To je to što me zanima!

Ekshumirali su tijelo policajca u Rovinju: Sumnjaju na zločin?

Fiala je iz svojeg doma u Rovinju nestao 29. srpnja, kada je supruzi kazao da ide tek na jedno piće. Nije se vratio. Kako se nije pojavljivao niti na poslu, dva dana kasnije prijavljen je njegov nestanak
Vidi originalni članak

Na rovinjskom groblju u četvrtak je ekshumirano tijelo 53-godišnjeg službenika pulske kriminalističke policije, Vjere Fiala koji je početkom kolovoza pronađen mrtav u rovinjskom akvatoriju. Imao je prostrijelnu ranu glave. Nakon prvotne obdukcije pokopan je na groblju u Rovinju.

Njegova smrt je okarakterizirana kao čin samoubojstva i nije bilo sumnje u nasilnu smrt.

Međutim, u međuvremenu su se pojavile sumnje da slučaj možda i nije samoubojstvo, pa istražitelji naloženom ekshumacijom i reobdukcijom opetovano traže nove tragove i dokaze koji bi potvrdili radi li se uistinu o samoubojstvu ili čak o ubojstvu policajca.

Suzana Sokač iz istarske policije, ne iznoseći detalje o slučaju, nas je uputila na Županijsko državno odvjetništvo u Puli koje je i naložilo ekshumaciju i reobdukciju.

MOLE GRAĐANE ZA POMOĆ Nestao u Rovinju: Policija traga intenzivno za bivšim kolegom

- Temeljem Zakona o kaznenom postupku i Zakona o državnom odvjetništvu postupanje tijekom izvida je tajno pa stoga ne možemo udovoljiti vašem traženju - bilo je sve što su na naš upit o ekshumaciji tijela policajca i mežebitnoj sumnji u nasilnu smrt rekli u pulskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Naime, Fiala je iz svojeg doma u Rovinju nestao u ponedjeljak 29. srpnja, kada je supruzi oko 22 sata kazao da ide tek na jedno piće. Nije se vratio. Kako se nije pojavljivao niti na poslu, dva dana kasnije, u srijedu 31. srpnja prijavljen je njegov nestanak od kada se tragalo za njim.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Roy Ban 25.11.2019.

    Bar za slučaj sumljive smrti kolege trebali se bolje potrudit....

  • Bad card 24.11.2019.

    Možda je podnio neku prijavu koju nije smio i još zaprijetio da će s njom ići u medije??? U takvom slučaju policajac nekada ostane bez posla, a nekada bez glave.

  • Papatest 24.11.2019.

    Okliznuo se kolega

Komentiraj...
Vidi sve komentare