To je to što me zanima!

Šundov: Nemam 300.000 kn za vratiti, neka me stave u zatvor

Juri Šundovu je po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa utvrđeno da kao splitski dogradonačelnik nije imao pravo na novčane bonuse, već samo na svoju plaću
Vidi originalni članak

Jure Šundov, koji je bio zamjenik bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, ponovio je kako se ne osjeća krivim što je primio naknade od komunalnih tvrtki na ime naknade za rad u skupštinama. Poručio je kako spornih 300.000 kuna ne namjerava vratiti. 

Podsjetimo, Šundovu je po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa utvrđeno da kao dogradonačelnik nije imao pravo na bilo kakve novčane bonuse, već samo na svoju osnovnu plaću. 

- Nitko od nas iz tadašnje izvršne vlasti u gradu nije dao nalog niti utjecao na komunalne tvrtke da isplaćuju tu naknadu. Te bi tvrtke zapravo trebale same sebe tužiti. Jednostavno, ja sebi nisam ništa uplatio. Zakon o sprječavanju sukoba interesa očito nije dobro napisan i treba ga mijenjati - rekao je za Slobodnu Dalmaciju

Dodao je kako će, ako ga sud osudi, tražiti da mu se kazna zamjeni zatvorom jer novac za vratiti nema.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Fighter for Justice 23.03.2015.

    Covjek prokockao 300000 kn!

  • Fighter for Justice 23.03.2015.

    Covjek nije kriv sto su mu uplacivali place.Kriv je lopovski zakon i sabornici netko ko mu je uplacivao a nije trebao.

  • krabat 03.03.2015.

    Tipican Hrvatski politicar.Uzeo potrosio i arogantno odgovara "pa sta".Ovrsiti mu imovinu i zbajbociti ga u prdekanu ali ne na izlezavanje vec mu uvaliti kramp u ruke.E tad bismo vidjeli koji bi slijedeci u slicnoj situaciji rekao "pa sta"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare