To je to što me zanima!

Super-tuna koštala 1,8 mil. $! Platio 43.000 kn po kilogramu

Kiyoshi Kimura, šef korporacije koja je vlasnik poznatog japanskog lanca sushi restorana Sushi Zanmai, trijumfalno je pozirao s tunom koju je na aukciji u Tokiju kupio za nevjerojatnih 1,8 milijuna dolara
Vidi originalni članak

Biti pobjednik tradicionalne aukcije tuna na tokijskoj tržnici 5. siječnja stvar je prestiža među japanskim biznismenima, naročito vlasnicima lanaca restorana. Zato je Kiyoshi Kimura, u Japanu poznatiji pod nadimkom "Kralj Tuna", iskeširao nevjerojatnih 193 milijuna jena, otprilike 1,8 milijuna američkih dolara ili više od 12 milijuna kuna za 276 kilograma tešku divlju tunu ulovljenu na Pacifiku.

PRODAJU I NAMAZE Made by Gotovina: Ovo je tuna od 40 kg iz generalova uzgoja

Prema računici, ispada da je gospodin Kimura svaki kilogram kraljevske tune platio nešto više od 6500 dolara, odnosno cca 43.400 kuna! Ponosno je pozirao s tunom pred svojim restoranom u središtu Tokija. Računa se da će od 276 kilograma tune njegovi sushi-majstori pripremiti oko 10.000 porcija. Naravno da je pred restoranom od jutra bio red, kupnja na tokijskoj tržnici ujedno je i ogromna reklama za Suhi Zanmai.

Tuna gospodina Kimure je druga najskuplja ikad na tokijskoj tržnici. Rekord je prošle godije postavio također Kimura, tad je kupio tunu za 333 milijuna jena. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • adika 05.01.2020.

    Ništa nemam protiv dobre šnicle soma , smuđa , ili dverika u rašljama , pa dobre bijela ribe tko ju zna spremiti u tanjurači , a sve u kombinaciji sa dobrim vinom.

  • Vlad 05.01.2020.

    Gotovina, man' se EU. Prodaj svoje tune u pola cijene Japanu ako ne zbog novca onda PRINCIPA. Oni te nisu locirali. uhitili i transformirali :-)

  • Michelangelo 05.01.2020.

    Ne vidim ništa loše u carskom mesu zapečenom u pečnici(narezane kože na kocke) sa kojim režnjem češnjaka sa strane,u masnoći....hrskave korice dok je topla,sa prilogom od krumpira i dinstanog kiselog kupusa na dimljenom špeku sa lukom..poslije,može piva,može gem..sve može..a ribu po toj cijeni...ma nek se goni u 3....

Komentiraj...
Vidi sve komentare