To je to što me zanima!

Supergusak: Živ je iako mu je strijela probila glavu i ima rupu

Otporan na strijele: U igri dječaka lukom i strijelom nastradao je kanadski divlji gusak. Strijela ga je pogodila u glavu. Iako ne izgleda lijepo, gusak je živ i zdrav
Vidi originalni članak

On je najsretniji gusak na svijetu. Strijela je prošla kroz vilicu i obraz, pa većih oštećenja nema. Sad se jedino bojimo infekcije, kazao je presretni veterinar Greg Mertz.

Upravo je na njegov stol prije dva tjedna u Centar za divlje životinje u Plymouthu u Massachusettsu stigao jednogodišnji divlji gusak.

- Bilo je nevjerojatno. On je samo stajao na stolu sa strijelom u glavi i gledao me. Bio je živahan i normalno je mogao gutati - kazao je iznenađeni Mertz.

Strijela je izbjegla važne živce i krvne žile, a veterinare je iznenadilo i što rana nije krvarila.

- Uhvatio sam strijelu da vidim koliko je čvrsto ukorijenjena u ranu. Počela mi se okretati u ruci, pa sam je polagano izvukao - kazao je Mertz i dodao kako nije mogao vjerovati da je gusak ne samo bio svjestan nego se i šepirio.

Zbog straha od infekcije dali su mu antibiotike, a ranu su prekrili gazom. Nadaju se da će mu brzo zarasti i da će opet biti kao nov. Dva maloljetnika koji su pogodili gusaka neće morati platiti kaznu od 22.400 kuna nego su s njima ozbiljno porazgovarali djelatnici zaštite divljih životinja.

Supergusak mogao bi ostati na liječenju do rujna, kad će ga pustiti u divljinu. Do tada on jede, pije i šepiri se po novom domu.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • f-i-l-i-p 20.08.2013.

    Jadan gusak!!! :(

  • babygirl 20.08.2013.

    Ko li samo vaspita tu kopilad da vec nemaju samilosti prema zivotinjama kojima treba pomagati a ne unistavati ih I izivljavati se,bjednici jedni.....takvi su vam sigurno i roditelji,ista je to krv,krvnici jedni...

  • Putschi 18.08.2013.

    Lahko je to ucinit stvorenju koje nema sanse da se brani, Tu nas je vecina strasno jaka !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare