To je to što me zanima!

Superman oprez: Liam (3) najjači je dječak na svijetu

Iako je manji od većine svojih vršnjaka, Liam ima 40 posto više mišićne mase. Počeo je hodati s osam mjeseci, a s devet je savladao stepenice
Vidi originalni članak

Zbog rijetkoga genetskog poremećaja 3-godišnji Liam Hoekstra iz Grand Rapidsa u američkom Michiganu može pomicati pokućstvo, dizati terete preko 3 kilograma i izvoditi pokrete kojih bi se posramili i profesionalni gimnastičari. Liamovo tijelo ne proizvodi i ne čuva nimalo masti, a mišići mu stalno rastu. Iako je manji od većine svojih vršnjaka, Liam ima 40 posto više mišićne mase. Ima i brz metabolizam pa mora jesti svako malo. Dječak je počeo hodati već s osam mjeseci, a s devet mu nije bio problem savladati stepenice. Liam je posvojen kao mala beba, a svoje nove roditelje iznenadio je snagom.
- Držala sam ga za ruke, a on bi se sam podizao, vidjelo se da je jak. To me iznenadilo pa smo ga odveli liječniku, koji je utvrdio poremećaj - ispričala je za ABC Liamova majka Dana. Dječaka su upisali na gimnastiku kako bi negdje "potrošio" malo svoje superenergije. Jedini poznati slučaj, osim ovog, na svijetu je kod jednog njemačkog dječaka.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • plainHal 04.04.2009.

    špinat, špinat....

  • nix_zgd 03.04.2009.

    @luxor, nije dobro da osoba nema ni jedan posto masti u tijelu, moraš bit glup da bi suprotno zaključio!

  • BLU_1 03.04.2009.

    ma nidje veze kao da je bitno...život je bosna hej,bosna hej,bosna zauvijek....živio halide,ozdravi nam brzo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare