To je to što me zanima!

Superpolicajac osvojio je čak tri zlata na Olimpijadi policije

Pet naših policajaca na Olimpijadi u Belfastu s 10.000 natjecatelja odnijeli su šest medalja, pet zlata i srebro. Morali 
su na godišnji jer im nisu dali slobodne dane
Vidi originalni članak

Najtrofejniji hrvatski policajac, Senad Mujagić (51) iz Siska, s ovogodišnje se Olimpijade policije i vatrogasaca opet vratio okićen medaljama, tri zlatne i jednom srebrnom.

Od 1. do 10. kolovoza u Belfastu u Irskoj sudjelovalo je oko 10.000 policajaca i vatrogasaca iz cijeloga svijeta, iz 68 zemalja. Plave boje hrvatske policije branili su, osim Mujagića, Ivan Jakelić i Kristijan Komljenović (ATJ Lučko), Edi Bajurin i Ivan Oberan iz PU dubrovačko-neretvanske, a vatrogasce je predstavljao Dane Šimić iz Gospića. 

Hrvati su jako priznati na policijskim Olimpijadama. Samo nas MUP ne priznaje

Mujagić je osvojio dva zlata u dizanju tegova te zlato i srebro u hrvanju. U “benchu” je dignuo 78 kg, a u “push liftingu” 110 kg i bio najbolji na Olimpijadi.

- U hrvanju mi je malo nedostajalo da srebro iz slobodnog stila bude zlato. No prije toga sam dizao tegove, pa me kralježnica boljela, a protivnik Indijac je strašan. Ali dobio sam ga u grčko-rimskom stilu u finalu. Bila je to krvava borba, na kraju ga je sudac diskvalificirao dvije sekunde prije kraja - zadovoljan je Mujagić novim postignutim rezultatima u karijeri.

Razočaran je odnosom MUP-a prema njima. I ove su godine, kaže, na put išli o svom trošku. Njihova matična kuća koju već godinama dostojno predstavljaju i donose medalje najvećeg sjaja ponovno ih je ignorirala. Za natjecanje nisu dobili niti lipu. A za svih deset dana morali su koristiti godišnji.

- Neki kolege su, kad su tražili slobodne dane, umjesto slobodnog dobili jezikovu juhu. Poslije im je iz Kabineta ravnatelja policije poručeno da mogu samo na godišnji jer MUP za tu Olimpijadu nije zainteresiran, pa ne mogu dobiti slobodno. Nismo ni ljuti ni iznenađeni, navikli smo na takav odnos - kaže nam Mujagić.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • veseli987 13.08.2013.

    Ja se samo nadam da mu je konkurencija bila stvarno "konkurentna" jer kad pogledam na ceg vecina njegovih kolega izgleda on ih jos uvijek lakse preskoci nego zaobiđe! U svakom slucaju cestitam!

  • štipalica 13.08.2013.

    Hahaha, samo sam čekala kad ćete me počastiti sa Poštovani! Pa zar se stvarno vama ne može ukazati na pogrešku? Ipak je ovo Hrvatska i očekujem da imate školovane novinare koji će pisati književno. Ali u duhu sankcioniranja, zašto niste i ostale koji ukazuju na nepismenost vaših novinara počastili, nego samo mene?

  • štipalica 13.08.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 7 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare